Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Onzekere personages

Auteur Suzanne Peters heeft op jonge leeftijd al aardig wat bereikt. Ze schreef meerdere feelgoodromans en publiceerde daarnaast ook nog non-fictie en young-adult boeken. Haar boek Min of Meer werd uit een lijst van rond de tachtig titels genomineerd voor de Valentijnprijs. Voor Hebban schrijft ze eens in de twee weken een column over haar nieuwste manuscript en het schrijfproces hiervan.

Mijn personages
In al mijn boeken komt wel een onzeker personage voor. Dat gaat me makkelijk af, geloof ik. Zelf heb ik altijd te maken gehad met onzekerheden en angsten en ik hoop dat ik met bepaalde problematiek mensen aan het denken zet. Gebeurtenissen uit het verleden kan iemand onzeker maken. In mijn boek Schoon genoeg heeft Gabriëlla de hoofdrol. Zij heeft smetvrees en zit daardoor opgesloten in haar eigen huis. Het maakt haar angstig en onzeker. In mijn boek Zoektocht naar het verleden, gaat Diane terug naar haar oude woonplaats om oog in oog te staan met de mensen die haar vroeger op school hadden gepest. Door de pesterijen van vroeger is ze onzeker en angstig geworden. Ook in mijn laatste roman Min of Meer, speelt onzekerheid een grote rol. Mijn twee hoofdpersonages Donna en Tobias hebben allebei problemen met eten. Tobias heeft anorexia en is veel te dun, waar hij zich voor schaamt en Donna kan niet stoppen met eten. Ook zij schaamt zich voor haar lichaam.  

Nieuwe schrijfproject
In mijn nieuwe boek kies ik opnieuw voor een hoofdpersonage dat onzeker is. Ze heeft dingen gedaan in het verleden waar ze niet trots op is en de schade van vroeger is nog steeds zichtbaar. Een echt sociaal leven heeft ze niet, maar dan loopt ze toch een leuke man tegen het lijf. En hij wil dat ze met hem en zijn vrienden meegaat naar een vakantiehuisje in Spanje. En zo komt ze terecht tussen een groep mensen die ze eigenlijk niet kent. Ze voelt zich niet op haar gemak en dat is te merken: de vriendengroep vindt haar ook maar vreemd. Hoe kan ze haar verleden waar ze zich zo voor schaamt verborgen houden?  

Niet alleen onzeker
Een boek met alleen maar onzekere personages hebben, daar maak je een lezer niet blij mee. Daarom gooi ik er ook altijd personages in die wel zeker van zichzelf zijn. In mijn nieuwe manuscript zullen dat meerdere mensen zijn. Ik denk dat er daardoor een mooie balans zit in het boek en het niet alleen maar gaat over een onzeker musje.  

Naam?
Nu ben ik al een tijdje aan het brainstormen voor een goede naam die past bij mijn hoofdpersonage. De namen uit de vriendenkring weet ik grotendeels al, maar hoe ik haar moet noemen? Lastig, maar ik ga ongetwijfeld wat moois bedenken!Over de auteur

Suzanne Peters

96 volgers
60 boeken
0 favorieten
Auteur


Reacties op: Onzekere personages