Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Opnieuw debuteren

Hoewel Chinouk Thijssen al een columnbundel en meerdere thrillers op haar naam heeft staan, maakte ze dit weekend met 'Blindelings' gevoelsmatig haar werkelijke debuut. Een Young Adult-thrillerdebuut, welteverstaan. Het staat deze week centraal als Boek van de Week.

‘Het voelt alsof ik voor de tweede keer debuteer, en in feite is dat eigenlijk ook zo,’ schrijft Chinouk in een blogpost. ‘Mijn vorige boeken (uitgegeven via Free Musketeers) zijn binnenkort niet meer verkrijgbaar en de Thriller on Demand die ik voor VrouwenThrillers.nl schreef is natuurlijk geen écht boek. Daarnaast is Blindelings officieel mijn eerste young adult-thriller.’

Inhoud Blindelings
Blindelings gaat over de bijna achttienjarige Ivy Maron. Ivy zit op de modevakschool en ontmoet de mysterieuze Sander. Vanaf het moment dat ze hem ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen. Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht. Als ook Ivy’s veilige thuissituatie voor altijd dreigt te veranderen en ze het idee heeft dat ze bij niemand meer terechtkan, maakt ze gevaarlijke keuzes. Kan iemand Ivy nog redden of is het al te laat?

Blindelings gaat vooral over vriendschap en vertrouwen, vertelt Chinouk in bovenstaande video. De titel verwijst naar de personages, die allemaal wel iets te verbergen hebben of een geheim met zich meedragen. Het is een boek over alledaagse onderwerpen, die voor veel mensen herkenbaar zijn. Veel jonge meiden zullen zich kunnen identificeren met Ivy en haar vriendinnen, verwacht Chinouk. En veel vrouwen zullen ooit een type als Sander in hun leven hebben gehad….

Leesfragment en winactie:
Een leesfragment van Blindelings vind je hier. Nieuwsgierig geworden? Hebban Young Adult mag van Scelta Publishing drie exemplaren weggeven! Hier kun je meedoen aan deze giveaway.

De Confrontatie
Later deze week reageert Chinouk in de nieuwe rubriek ‘De Confrontatie’ op uitspraken die zij eerder in interviews deed. Zijn het uitspraken waar zij nog steeds achter staat of had zij de woorden liever nooit uitgesproken? Lees het op Hebban Young Adult.    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
391 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Opnieuw debuteren

 

Gerelateerd

Over

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) was als kind al gek op spannende verhalen. In...

Gesponsorde boeken