Hebban vandaag

Nieuws /

Paula Hawkins breekt opnieuw record Dan Brown

door Hebban Crew 2 reacties
Paula Hawkins heeft met haar thriller Het meisje in de trein een megahit in handen. Het boek verkoopt sneller dan enig ander boek van bestsellerauteur Dan Brown. Deze week brak ze opnieuw een record van de auteur van De De Vinci Code.

De thriller van Paula Hawkins passeerde afgelopen week de kaap van 800.000 verkochte exemplaren in Groot-Brittannië en Ierland, meldt The Bookseller. Bovendien is het eerste boek dat twintig weken achtereen op de eerste plaats van de bestsellerlijsten staat. Daarmee breekt Het meisje in de trein het record van negentien nummer 1-posities van Het Verloren Symbool van Dan Brown, gevestigd in de winter 2009/2010.

In Engeland kwam Hawkins'  boek uit in januari van dit jaar.  De vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan veertig landen. Sinds begin mei is de Nederlandse vertaling te koop. Het meisje in de trein verblijft al negen weken achter elkaar in de bovenste tien van de Bestseller 60. VN Detective & Thrillergids bombardeerde het boek tot Thriller van het Jaar. De opnamen voor de verfilming van het boek door DreamWorks beginnen later dit jaar. Emily Blunt speelt daarin de hoofdrol.

Hawkins verhaalt in haar debuut over Rachel, een gescheiden vrouw met een problematische verhouding met alcohol. Ze neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen. De trein stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Ze bekijkt elke ochtend een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Paula Hawkins werkte vijftien jaar als journalist en schreef romantische fictie onder het pseudoniem Amy Silver. Ze groeide op in Zimbabwe en verhuisde in 1989 naar Londen. De schrijfster kan er niet echt een vinger op leggen waarom haar eerste thriller zo aanslaat. ''Het is moeilijk om er iets over te zeggen'', aldus de auteur in een interview met de Amerikaanse website The Daily Beast. ''Er zitten zeker dingen in het verhaal die voor de lezer, waar ook ter wereld, herkenbaar zijn. Zoals het plezier dat we kennen als we onszelf een voyeuristisch inkijkje gunnen in huizen wanneer we die passeren. En de gedachte dat er iets mysterieus of vreemds aan de gang is in die woningen is onweerstaanbaar. Dus dat zal mensen zeker aanspreken. Daarnaast hebben mijn uitgevers veel werk verricht door het boek via social media bekend te maken en veel recensenten geïnteresseerd te krijgen.''Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Paula Hawkins breekt opnieuw record Dan Brown

 

Gerelateerd

Over

Paula Hawkins

Paula Hawkins

Paula Hawkins werkte vijftien jaar als journalist voordat ze begon met het schri...

Gesponsorde boeken