Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Peter Drehmanns wint Halewijnprijs

Schrijver Peter Drehmanns heeft de Halewijnprijs 2015 gewonnen. Deze oeuvreprijs en wordt jaarlijks toegekend aan een literair schrijver die op grond van de kwaliteit van zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De uitreiking van de Halewijnprijs 2015 is op 20 maart.

Voor de 29ste editie waren zeven auteurs genomineerd: Fikry El AzzouziYannick Dangre, Peter Drehmanns, Marjolijn van HeemstraAuke Hulst, Marco Kunst en Sana Valiulina. Een jury wees Peter Drehmanns aan als winnaar. 

Drehmanns debuteerde in 1999 met de roman De blindganger. Daarna verschenen van zijn hand negen romans, een verhalenbundel en vier gedichtenbundels. Eind van deze maand verschijnt zijn nieuwste roman Vadervaldoor uitgever Marmer omschreven als het tragikomische verslag van een kat-en-muisspel tussen een vader en een zoon.

De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 29ste maal uitgereikt en werd eerder gewonnen door auteurs als Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Gerritsen, Adriaan Jaeggi, Esther Jansma, Erik Vlaminck en Pauline van de Ven. De in 1987 ingestelde prijs kreeg een jaar later het predicaat Literatuurprijs van de stad Roermond. De winnaar van de prijs (een geldbedrag van 1.000 euro en een kleinplastiek in brons) zou al in september vorig jaar worden bekendgemaakt, waarna op 22 november de uitreiking zou volgen. Na het intrekken van de subsidie door de gemeente Roermond leek het einde van de prijs nabij, maar hij wordt alsnog dit jaar uitgereikt. 


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Peter Drehmanns wint Halewijnprijs

 

Gerelateerd

Over

Peter Drehmanns

Peter Drehmanns

Peter Drehmanns (1960) is een Nederlandse schrijver van romans, kortverhale...

Gesponsorde boeken