Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Peter Ouwerkerk schrijft beste sportboek

Het beste sportboek is vorig jaar geschreven door Peter Ouwerkerk. Dat heeft de jury van de Nico Scheepmaker Beker gisteren in Amsterdam bepaald. De journalist Ouwerkerk krijgt de prijs voor zijn boek 'Etalagecoureur', dat gaat over oud-wielrenner Roy Schuiten, die in 2006 overleed.

'Een fascinerend portret, duizelingwekkend gedetailleerd en boeiend', aldus de jury onder leiding van oud-politicus Ad Melkert. 'In vloeiende stijl en met gevoel voor renner en mens ontrafelt Peter Ouwerkerk het leven van Schuiten. Door zijn gedegen onderzoek beschrijft hij dit op een wijze die uitstijgt boven vele andere wielerverhalen.'

Het was de twaalfde keer dat de Nico Scheepmaker Beker werd uitgereikt. Vorig jaar ging zowel de juryprijs als de publieksprijs naar Michel van Egmond met zijn boek Kieft, over oud-voetballer Wim Kieft.

Van Egmond werd 's avonds bij RTL Late Night gehuldigd als - opnieuw - winnaar van de publieksprijs voor het beste sportboek. De journalist werd nu bekroond voor zijn boek Topshow, dat hij samen met Jan Hillenius schreef.  In Topshow geven Van Egmond en Hillenius een kijkje achter de schermen bij het televisieprogramma Voetbal International (tegenwoordig Voetbal Inside geheten) van RTL7. Hillenius is eindredacteur van dat programma.

Naast Topshow waren ook Thuis in de Tour van Mart SmeetsKuipkoorts van Ronald Giphart en Rob van ScheersHoe sterk is de eenzame schaatser van Erik Dijkstra en Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst genomineerd.

(Foto: Weekvanhetsportboek.nl)


Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Peter Ouwerkerk schrijft beste sportboek

 

Gerelateerd

Over

Michel van Egmond

Michel van Egmond

Michel van Egmond (1968) is journalist en auteur. Hij schreef onder andere ...

Gesponsorde boeken