Hebban vandaag

Nieuws /

Postbode brengt bibliotheek thuis bij jongen

door Hebban Crew 1 reactie
Het is komkommertijd en dat betekent volop ruimte voor nieuws uit de sector 'wie goed doet, goed ontmoet'. Zoals voor het bericht over die postbode uit Salt Lake City, die een armlastig, maar leesgraag joch stapels boeken bezorgde.

Mathew Flores is een speciale twaalfjarige: hij houdt van het lezen van reclamefolders. Toen hij aan de postbode meer van dat soort junkmail vroeg, raadde die hem de bibliotheek aan. 'Dat kan ik mij niet veroorloven', antwoordde Mathew. Daarop bracht de postbode het verhaal naar Facebook, waar hij opriep om boeken naar de jongen op te sturen. De respons was fenomenaal. Zelfs van buiten de Amerikaanse staat Utah, waar Mathew woont, werden boeken opgestuurd.

Niet elke tiener is een boekenwurm, maar de twaalfjarige Mathew (zie foto) uit een buitenwijk van Salt Lake City dus wel. Vooral in potentie, want veel boeken had hij niet in huis. Tot hij vorige week op postbode Ron Lynch botste. De tiener vroeg de besteller of hij niet nog wat reclamefolders kon krijgen. Lynch; 'Hij zei me dat hij boeken wou lezen. Toen ik hem de bibliotheek aanraadde, zei hij dat zijn familie geen auto heeft en dat ze zich geen busrit konden permitteren.' 

Dan maar de bibliotheek naar de jongen brengen, dacht Lynch. Hij deed een oproep aan zijn vrienden om wat boeken te zenden naar Mathew Flores. 'De meeste kinderen van zijn leeftijd willen alleen maar elektronica! Wat een verademing om zijn wensen te horen. Je had hem moeten zien glunderen toen ik zei dat ik hem zou helpen!' Lynch' bericht werd tot dusver meer dan dertienduizend keer gedeeld. 

En de hulp bleef niet lang uit. Ze kwam van over de hele wereld: uit Engeland, Australië en India. Een gulle gever beloofde de jongen de complete Harry Potter-serie. Mathew belooft élk boek te lezen. 'Ik ben supergelukkig!' 

(Bron: Het Laatste Nieuws)Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Postbode brengt bibliotheek thuis bij jongen

Gesponsorde boeken