Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Prinses opent grootste boekenbeurs van Latijns-Amerika

Prinses Laurentien heeft gisteren met de Colombiaanse president Juan Manuel Santos de Feria Internacional del Libro de Bogotá in Colombia geopend. Nederland is dit jaar gastland van het evenement, met jaarlijks ruim 500.000 bezoekers uit de regio één van de grootste boekenbeurzen in Latijns-Amerika.

De prinses verrichtte aansluitend de opening van het Nederlandse paviljoen op de FILBo, dat ontworpen is door MVRDV Architecten. Het grafisch ontwerp is van designer Irma Boom.

Het thema van het paviljoen is 'design, architectuur en urbanisme'. Doel van het Nederlandse gastlandschap op de Boekenbeurs is de literatuur uit het koninkrijk in al zijn verschijningsvormen bekendheid te geven in Zuid-Amerika en aandacht te genereren voor de Nederlandse creatieve industrie. Zowel in het paviljoen, op de Feria, als in de stad Bogotá wordt een literair en academisch programma gepresenteerd met auteurs, experts en ondernemers uit Nederland. Er zijn speciaal voor deze gelegenheid zo’n 30 Nederlandse boeken naar het Spaans vertaald. De Caribische delen van het Koninkrijk, buurlanden van Colombia, krijgen nadrukkelijk aandacht in het paviljoen en het programma.

Het overkoepelende thema van de FILBo is dit jaar 'Paz' (Vrede). Daarmee sluit de beurs aan bij het vredesakkoord dat de Colombiaanse regering dit jaar verwacht te sluiten met rebellenbeweging FARC. Om invulling te geven aan dit thema wordt in het Nederlandse paviljoen een tentoonstelling over het leven van Anne Frank ingericht. 

(Bron: RVD)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prinses opent grootste boekenbeurs van Latijns-Amerika

 

Gesponsorde boeken