Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Proeverij: Wat eten we vandaag?

Foodelicious, een winkel voor food & gifts in Rotterdam was afgelopen donderdag de locatie voor de boekpresentatie van het boek 'Wat eten we vandaag?' van Susan Aretz. Natascha van der Stelt was erbij, proefde van de hapjes en schreef het verslag.

Foodelicious is een ruime, lichte winkel met als blikvanger een grote wand met glimmend metalen tanks vol olijfolie afkomstig uit geheel Europa. Je mag hier voordat je tot aanschaf overgaat eerst proeven van de verschillende soorten olijfolie en azijn die allemaal in smaak sterk van elkaar verschillen. Hier is het lekkers zo mooi uitgestald dat het je verleidt om het te kopen en al op te eten voordat je thuis bent. Er is hier zoveel keuze dat het hier wel even duurt voordat je een antwoord kan geven op de vraag: Wat eten we vandaag?

Susan Aretz ontving haar gasten voor de presentatie met een feestelijk glas bubbels en een tafel vol lekkere hapjes waaronder zelfgemaakte hartige cake, brood met diverse eveneens zelfgemaakte dips, verschillende kaasjes en vleeswaren. Onder de aanwezigen waren veel collega-culinaire bloggers/schrijvers zoals Marleen van Es (Eten uit de volkstuin), Gerrit Jan Groothedde (Eetschrijver), Raya Lichansky (oa RTL Koken met sterren) en Francesca van Berk (Francescakookt).

Na uitgebreid borrelen en happen was het tijd voor de speeches. Susan Aretz vertelde over het ontstaan van Smulpaapje.nl: ze wilde graag uit eten met haar kleine smulpaapje van toen 2, maar kon online geen informatie vinden over geschikte restaurants. Daarop besloot ze zelf een website te maken met informatie over restaurants waar je welkom bent met kinderen en waar er voor kinderen meer op de kaart staat dan het standaard kindermenu. Ze had via via contact opgenomen met Ramon Beuk, omdat hij zich ook bezig houdt met gezond en lekker eten voor en met kinderen. Na lange telefoongesprekken besloot Susan om toch zelf smulpaapje.nl op te starten. In 2012 ging de site online.

Ongeveer een jaar geleden was Susan te gast op een etentje waar ook mensen van een uitgeverij waren. Van het een kwam het ander en voor ze het zich goed en wel realiseerde was ze bezig met haar eerste boek. De planning was krap en strak. In ongeveer een maand tijd heeft Susan met een goed team alle recepten gemaakt en de gerechten gefotografeerd. Dankzij hard werken waren zowel teksten als foto’s op tijd klaar. Susan is heel tevreden over het resultaat. Ramon Beuk kreeg van haar het eerste exemplaar overhandigd voor zijn support en de goede gesprekken.

Voor alle gasten was er een goodiebag met Susans favoriete lekkere dingen, zoals koffie, pepermuntjes, Zeeuwse aardappelen en tarwebloem van desemenzo. Ook aan kleine gasten was gedacht; die krijgen een smoothie van Ella's kitchen, de favoriet van het kleine smulpaapje. Daarnaast kreeg iedereen van Susan een gesigneerd exemplaar Wat eten we vandaag? zodat deze vraag voortaan beantwoord kan worden met: iets uit het kookboek van Susan Aretz.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Proeverij: Wat eten we vandaag?

 

Gerelateerd

Over

Susan Aretz

Susan Aretz

Susan Aretz is communitymanager, freelance social media adviseur, foodblogger bi...

Gesponsorde boeken