Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Promoten op Pinterest

2 reacties
Er zijn verschillende social media platforms waarop bloggers hun artikelen kunnen promoten. Zo maken boekbloggers dankbaar gebruik van sites zoals Facebook en Twitter. Een platform dat echter door vrij weinig boekbloggers wordt ingezet, ondanks de groeiende populariteit, is Pinterest. Vandaag laat ik jullie zien hoe je je artikelen kunt promoten op dit platform.

Foto's en afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van elke blog ongeacht je onderwerp. Ik moet bekennen dat ik dit in het verleden nog wel eens heb onderschat. Volkomen onterecht was ik in de veronderstelling dat het niet nodig was om mijn boeken op de foto te zetten, aangezien ik toch al een plaatje van de cover in mijn recensie plaatste. Nu snap ik dat foto's veel meer zijn dan een manier om iets te laten zien - ze zijn een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van je site. Mensen zijn behoorlijk visueel ingesteld, en mooie foto's zal mensen dan ook verleiden om verder te klikken om de rest van je artikel te lezen. 

Ik schreef onlangs al dat het onnodig was om dure apparatuur aan te schaffen voor het maken van mooie foto's - mijn eigen kiekjes maak ik met mijn mobiele telefoon en een handige app die me alle functionaliteit geeft van een DSLR-camera (voor de geïnteresseerden: de app heet Camera FV-5 en is te koop in de Google Store) 

Een belangrijk onderdeel van het genereren van meer bezoekers is het creëeren van content die mensen willen delen op social media - zoals bijvoorbeeld mooie afbeeldingen. Een schitterende foto van een boek - zorg voor een mooie compositie, wat aankleding, desgewenst een leuk filter - wordt al snel gedeeld door boekenwurmen over de hele wereld. 

Omdat je op Pinterest een link kunt koppelen aan de afbeelding die je pint kun je de link naar je blog als een lopend vuurtje rond laten gaan op de prikborden van Pinterest gebruikers. Hieronder zie je hoe je je artikelen kunt delen via Pinterest. 

1. Surf naar de Homepage van Pinterest en log in op je account. 

2. Klik op ...# pins om naar je gepinde afbeeldingen te gaan. 

3. Klik op + Een pin toevoegen.

4. Kies bij de vraag 'Een pin toevoegen vanaf...' voor de optie: Het internet.

5. Kopieer de URL van de het artikel dat je wilt pinnen naar je klembord en plak hem in de adresbalk van de pop-up die verschijnt. Klik op 'Volgende' wanneer je klaar bent. 

6. Voeg een uitnodigende beschrijving toe en klik op Pin it. Indien gewenst kun je je pin direct op Facebook delen door het vakje voor 'Op Facebook plaatsen' aan te vinken. 

7. Je pin wordt geplaatst met een knop naar je Website. Zodra mensen je afbeelding delen wordt dus automatisch je artikel gedeeld. 

Maak jij al gebruik van Pinterest voor het delen van je artikelen? - of ben je dit in de toekomst van plan? 


Over de auteurReacties op: Promoten op Pinterest