Hebban vandaag

Nieuws /

Recordbedrag voor Nederlandstalig stripalbum

door Jean-Paul Colin 2 reacties
Tot precies tien uur vanavond kan op veilingsite Catawiki worden geboden op ‘De vrolijke avonturen van Doris Dobbel’ van Marc Sleen. Op dit uiterst zeldzame stripalbum uit 1952 is tot op dit moment een bod uitgebracht van 14.000 euro. Nu al het hoogste bedrag ooit voor een Nederlandstalige strip.

Sleen bedacht het personage Doris Dobbel in 1950. Dobbel was een sigarenrokende slager die er alles aan gelegen was een goeie cent te verdienen. Het werd hem echter niet gemakkelijk gemaakt met een altijd om geld zeurende echtgenote en een buurman met uitgerekend hetzelfde ambt als hij. Sleen tekende Dobbel voor het weekblad ‘De Middenstand’, het toenmalige tijdschrift van UNIZO. De reeks zou tot 1967 lopen.

In 1952 verscheen voor een wedstrijd een vierkant Doris Dobbel-stripalbum. Er werden vermoedelijk honderd exemplaren van gedrukt, waarvan er nog maar acht bekend zijn. Bij drie hiervan ontbreekt de kaft. Volgens Catawiki zou het nu geveilde exemplaar in vrijwel perfecte staat verkeren.

Het is niet voor het eerst dat een astronomisch hoog bedrag wordt neergeteld voor dit album. In 2010 ging het voor 12.000 euro van de hand, wat het toen al tot duurste Nederlandstalige strip ooit maakte.

Wie nog kans wil maken op de strip De vrolijke avonturen van Doris Dobbel  moet 15.000 euro neertellen. De veilingmeesters sluiten niet uit dat de biedingen tot zelfs 19.000 euro zullen oplopen.

Bron: KnackOver de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Recordbedrag voor Nederlandstalig stripalbum

 

Over

Marc Sleen

Marc Sleen

Marc Sleen (1922, Gentbrugge) is een pseudoniem van Marcel Neels. zijn bekendste...

Gesponsorde boeken