Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Reisverslag Julie Compton

door Hebban Crew
“Julie Compton voegt een paar zeer sexy benen toe aan het Legal thriller-genre,“ schreef de Daily Morror naar aanleiding van Julie Compton’s alom bejubelde debuut Tell No Lies dat deze week in Nederland onder de titel Leugens in de winkel komt te liggen.
Ondanks haar jeugdige leeftijd was Julie Compton (35) al enkele jaren advocate in haar geboorteplaats St. Louis, Missouri, voordat ze openbaar aanklager werd aan het U.S. Department of Justice in Wilmington, Delaware. Momenteel woont ze met haar man Rick en twee dochters in Florida, een staat waar ze stapelverliefd op is geworden. Na enige aarzeling uiteraard, zoals dat met ware liefdes nu eenmaal het geval is.
Julie leeft momenteel van het schrijven van gedichten, korte verhalen, essays en thrillers. Naast het schrijven houdt zij van hardlopen, muziek en het strand.
In deze aflevering van Crimezones “Met misdaadschrijvers op stap” vertelt Julie Compton over haar grote liefde voor Orlando. Verder geeft ze nuttige tips voor diegenen die haar liefde voor Orlando willen delen.


Door Julie Compton


Waarom Orlando?
Ik ben in de zomer van 2003 naar Orlando verhuisd vanwege de carrière van mijn man. Alhoewel het heerlijke weer en de nabijheid van stranden erg aantrekkelijk zijn, had ik wel mijn twijfels. Sindsdien ben ik verliefd geworden op zoveel dingen die niets met Disneyworld te maken hebben: de schoonheid van de natuur in Florida, de ongelofelijk gevarieerde bevolking en het zien (en voelen) van de spaceshuttlelanceringen om maar een paar dingen te noemen.

Wat mis je het meeste als je weg bent?
Het weer en de schitterende zonsondergangen. Mijn man en ik zijn het erover eens dat er nergens anders ter wereld zulke prachtige zonsondergangen zijn. Ook zomaar even naar het strand gaan mis ik erg als ik er niet ben.


Wat is het eerste dat je doet als je terugkomt?
Alle ramen in mijn huis opendoen om de frisse lucht binnen te laten. Veel mensen denken dat Florida drukkend heet is, maar het is er negen maanden per jaar echt heerlijk.

Waar kan je het beste overnachten?
De Veranda Bed & Breakfast (115 North Summerlin Avenue, www.theverandabandb.com) zit in een prachtige wijk van Orlando en ligt buiten de toeristische route.Waar ontmoet je vrienden om iets te gaan drinken?
Het liefst in een bar of restaurant waar je buiten kan zitten. In de Winter Park-wijk, iets ten noorden van het centrum, zitten mijn favorieten Luma on Park (290 South Park Avenue, www.lumaonpark.com) en Park Plaza Gardens (319 South Park Avenue, www.parkplazagardens.com). In het centrum van Orlando zijn de Eola Wine Company in de buurt van Lake Eola (500 East Central Boulevard) en Hue (629 East Central Boulevard) erg goed.

Waar ga je het liefst lunchen?
Antonio’s Café & Delo in Maitland (South Orlando Avenue). En als ik naar het strand ga, stop ik altijd even bij Betty’s A1A Café (Ormond Beach) of Boondocks (Wilbur-by-the-Sea).En avondeten?
Op ‘Restaurant Row’, een stuk van een kilometer aan Sand Lake Road, tussen Interstate 4 en Dr Philips Boulevard, zit een van mijn favorieten: Roy’s Restaurant (7760 West Sand Lake Road). Ze noemen hun keuken ‘Hawaïaanse fusion’, maar ik noem het gewoon goed. Als de entourage je niets uitmaakt en je gewoon echt goede southern soul food wilt eten dan moet je Mama Nems proberen (805 South Kirkman Road). Gebraden kip, maisbrood, echte mac ’n cheese, red velvet-cake... ik krijg er nu al honger van.

Waar zou je iemand naar toe sturen die nog nooit in Orlando is geweest?
Probeer zeker een paar dagen vrij te maken om iets anders te zien dan de pretparken. Als je van natuur houdt dan is een Florida-safari bij Forever Florida erg leuk. En er zijn veel parken zoals Wekiwa Springs State Park of DeLeon Springs State Park om zelf te ontdekken. Je kunt in de bronnen zwemmen, kanoën op de rivieren en misschien zelfs alligators in hun natuurlijke habitat zien. Als je in de winter komt, ga dan naar Blue Spring State Park om zeekoeien te bekijken.Wat moet je vermijden?
Bijna alles langs International Drive (de plaatselijke VVV zal me vast vermoorden om deze opmerking). Vermijd ook de toeristenwinkels: shoppers moeten naar de boetiekjes op Park Avenue in Winter Park gaan.

Openbaar vervoer of taxi’s?
Geen van beide. Als je de drommen toeristen in en rond de pretparken wilt ontlopen, dan raad ik een huurauto aan. Het is de beste manier om een andere kant van Orlando te zien.Tas of geldbuidel?
Veiligheid is in de meeste wijken niet echt een probleem, dus een tas is prima. Maar zoals in elke stad moet je wel opletten, vooral bij pinautomaten en parkeerterreinen.

Wat moet ik mee naar huis nemen?
Citrusfruit! Niet bij de supermarkt. Haal je Florida-sinaasappels en -grapefruit bij een kraampje langs de weg zoals Hollieanna Groves (540 South Orlando Avenue).

En als ik tijd heb voor één winkel?
Ron Jon Surf Shop (4151 North Atlantic Avenue, Cocao Beach), het toonbeeld van de strand- en surfcultuur van Florida. Je zult er zoveel meer vinden dan surfplanken alleen. Er is een klein filiaal in Orlando, maar het is de moeite waard om naar de gigantische 24-uurswinkel in Cocao Beach te rijden (het is maar 50 minuten rijden en je bent meteen bij het strand). Je kunt er zelfs een surfplank of kajak huren om de golven uit te proberen.Met dank aan © The Daily TelegraphOver de auteur

Hebban Crew

1445 volgers
50 boeken
0 favorieten


Reacties op: Reisverslag Julie Compton

 

Gerelateerd

Over

Julie Compton

Julie Compton

Julie Compton is een Amerikaanse schrijfster, geboren en opgegroeid in St. Louis, Missouri. Ze studeerde er Engelse litartuur en rechtswetenschappen aan de George Washington University. Ze werkte...