Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Rivka

door Daphne van Rijssel (crew) 3 reacties
Naast al haar bezigheden als journalist, columnist en uitgever van het succesvolle Wind Publishing, vond Femmetje de Wind ook nog tijd om een boek te schrijven. Aanstaande donderdag verschijnt 'Rivka', een aangrijpende debuutroman over de gevolgen van een oorlogsverleden.

Alhoewel Rivka haar eerste roman is, schreef De Wind al eerder samen met Mirjam van den Broeke de bestsellers Wat wil de man? en Wat wil de vrouw?, handboeken met daarin alles wat je moet weten over de andere sekse. Daarbij lieten de twee journalisten zich inspireren door de relatie die ze beiden hadden met voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz.

Over dit boek:

Rivka Cohen groeit op met een vader die een zwaar oorlogstrauma meetorst. Ze probeert te ontsnappen aan zijn emotionele claim en loopt regelrecht in de armen van de veel oudere, getrouwde en zeer succesvolle Amsterdamse strafpleiter Daniel Rubinstein. Hij lijkt in alles het tegenbeeld van haar vader. De relatie begint veelbelovend, maar eindigt in een tranendal. Rubinstein is net als Rivka's vader een diep getraumatiseerd man.

Tien jaar later is Rivka gesetteld, ze heeft een man en een dochtertje. Toch blijft ze onrustig en twijfelt ze voortdurend over haar keuzes. Als Daniel dan onverwachts weer opduikt, brengt hij behalve intense gevoelens ook vragen mee over haar verleden. De ontmoeting dwingt Rivka haar twijfels te toetsen en op zoek te gaan naar de wortels van haar familietrauma's.

Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe verder weg ze raakt van haar zekerheden tot ze alles dreigt te verliezen. Hoe ver zal Rivka gaan in haar poging het verleden te herstellen?


Femmetje de Wind over Rivka:Benieuwd naar deze roman? Op de website van Xander Uitgevers kun je alvast de eerste hoofdstukken van Rivka lezen. Daarnaast mogen we in samenwerking met Xander Uitgevers 3 exemplaren van Rivka verloten! Kans maken? Doe gauw mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Rivka

 

Gerelateerd

Over

Femmetje de Wind

Femmetje de Wind

Femmetje de Wind (1973) is journaliste en schrijfster. Ze bedacht het tijdschrif...

Gesponsorde boeken