Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijfster Jessica Knoll was slachtoffer van groepsverkrachting

De Amerikaanse schrijfster Jessica Knoll, die een bestseller scoorde met haar debuutroman 'Luckiest girl alive', heeft op een lezing gezegd dat ze ooit slachtoffer was van een groepsverkrachting. Haar 'bekentenis' komt nadat een lezer haar had gewezen op de realistische beschrijvingen in haar boek.

Bijna een jaar na het verschijnen van haar debuutroman in de Verenigde Staten, kwam Jessica Knoll voor het eerst naar buiten over de autobiografische link tussen haar eigen leven en de traumatische gebeurtenissen die ze haar hoofdpersonage Ani Fanelli laat meemaken.

Aan een alerte lezeres die de natuurgetrouwe uiteenzetting in haar roman was opgevallen, bekende ze onlangs op een lezing dat ze zelf op 15-jarige leeftijd slachtoffer werd van een brute groepsverkrachting tijdens een uit de hand gelopen studentenfeest.

Op Lenny Letter, het online platform van actrice Lena Dunham en tv-producente Jenni Konner, vertelt ze in een essay over de manier waarop een dergelijk trauma en de daarmee gepaard gaande schaamte en de woede, doorwerken in een volwassen vrouwenleven. Maar ook over de overeenkomsten tussen haar leven en dat van hoofdpersoon Ani. 'Ani is 28 in het boek, ik was 28 toen ik het schreef. Net als Ani groeide ik op in een buitenwijk. Ani schrijft over seks voor The Women's Magazine, ik was een redacteur bij Cosmopolitan aan het begin van mijn carrière.'

Eerder selecteerde Lena Dunham Luckiest Girl Alive  ook al voor haar 'Lenny Letter'-leesclub. De vertaalrechten zijn intussen verkocht aan meer dan 30 landen. Meer dan 500.000 exemplaren gingen inmiddels over de toonbank. Haar boek kwam terecht op de shortlist van de Edgar Award, voor 'Best First Novel'. De Nederlandse vertaling, Het gelukkigste meisje ter wereld, verschijnt op 20  april bij uitgeverij Manteau.

(auteursfoto: Leslie Hassler)


Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijfster Jessica Knoll was slachtoffer van groepsverkrachting

 

Gerelateerd

Over

Jessica Knoll

Jessica Knoll

Jessica Knoll verhuisde naar New York in de hoop een carrière te kunnen o...

Gesponsorde boeken