Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijfwedstrijd ‘Talent voor Taal’ van start

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
Afgelopen woensdag ging de grootste schrijfwedstrijd voor middelbare scholieren in Nederland van start, Talent voor Taal. Auteur, columnist en jurylid Mano Bouzamour deed de aftrap op zijn oude middelbare school.

Talent voor Taal is een initiatief van Stichting CPNB, Stage Entertainment, Malmberg, de Maand van de Geschiedenis en UNICEF. Het thema van dit jaar is ‘Leef je droom’, geïnspireerd door het verhaal van Billy Elliot en afgeleid van het thema van de Maand van de Geschiedenis, ‘Tussen Droom en daad’.

Drie jaar geleden werd de schrijfwedstrijd voor het eerst georganiseerd. Het doel van de wedstrijd is om jong schrijftalent op verschillende niveaus te stimuleren. Zowel VMBO-ers als gymnasiasten, jongeren die moeite hebben met schrijven als schrijvers in de dop, alle scholieren kunnen deelnemen aan Talent voor Taal.

De jury bestaat uit Bart Ongering (Meester Bart), presentatrice en UNICEF ambassadrice Renate Gerschtanowitz, auteur Mano Bouzamour en Erik Jonk, eindredacteur en verslaggever Entertainment van dagblad Metro.

Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind worden de winnaars bekendgemaakt. Zij mogen met hun hele klas naar een musical naar keuze. Daarnaast worden de winnende verhalen gepubliceerd in Metro. In samenwerking met UNICEF wordt dit jaar een extra prijs uitgereikt voor het verhaal waarin kinderrechten aandacht krijgen. Vorig jaar zonden ruim 2500 scholieren een verhaal in.

Deelnemen aan Talent voor Taal? Je kunt je verhaal van maximaal 750 woorden tot 18 oktober inzenden op de website www.talentvoortaal.nu

Bron: Stichting CPNBOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Schrijfwedstrijd ‘Talent voor Taal’ van start

 

Over

Mano Bouzamour

Mano Bouzamour

Mano Bouzamour (Amsterdam, 1991) is een Nederlands schrijver en columnist. Hij...

Gesponsorde boeken