Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Schrijfwedstrijd voor literaire novelle

door Hebban Crew
Coffeecompany en Xander Uitgevers starten dit najaar een zoektocht naar de meest originele, pakkende en veelbelovende korte roman. De inzendperiode voor het manuscript tussen de 10.000 en 30.000 woorden sluit 30 november 2016 om 00.00 uur.

De korte roman – of novelle – leent zich uitstekend voor aspirant-schrijvers om hun eigen stem te ontwikkelen. Dit onterecht onderbelichte genre kent vele prachtige titels van schrijvers als Truman Capote, F. Scott Fitzgerald en Gerard Reve.
 
Deze award is volgens de initiatiefnemers dan ook dé wedstrijd voor talentvolle bloggers, verhalenvertellers en anderen die dromen van hun eigen boek. De wedstrijd wordt ondersteund door schrijfworkshops in verschillende Coffeecompany locaties.
 
Het winnende manuscript wordt eind januari 2017 bekendgemaakt. De winnaar wint een uitgeefcontract van de korte roman bij Xander Uitgevers. Zij bieden redactionele ondersteuning tijdens het uitwerken van het manuscript, landelijke promotie en distributie via de gebruikelijke kanalen van de uitgeverij. De roman wordt aangeboden aan alle boekhandelaren in Nederland en België. Ook wordt het verkocht bij alle vestigingen van van de Coffeecompany.
 
De jury zal bestaan uit Auke Hulst (schrijver), Janneke Siebelink (hoofdredacteur boeken bol.com), Haro Kraak (recensent de Volkskrant) en Maartje Kroonen (Athenaeum Boekhandel).  

Bron: Xander Uitgevers

Foto: Facebook


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijfwedstrijd voor literaire novelle

 

Gesponsorde boeken