Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijver Pat Conroy overleden

De Amerikaanse schrijver Pat Conroy is op zeventigjarige leeftijd in zijn woning in Beaufort (South Carolina) overleden. Dat meldt de plaatselijke krant Beaufort Gazette.

Pat Conroy werd vooral bekend van de boeken The Great Santini en The Prince of Tides. De laatste werd verfilmd door Barbra Streisand.

Streisand speelde zelf een van de hoofdrollen, naast Nick Nolte. Ook Jeroen Krabbé had een rol in de film. Conroy schreef ook mee aan het scenario voor de film. The Prince of Tides kreeg zeven Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film. Die ging echter naar The Silence of the Lambs, naar het boek van Thomas Harris. 

Een paar weken geleden maakte Conroy via Facebook bekend dat hij alvleesklierkanker had. Hij schreef toen dat hij er alles aan zou doen om het nog lang vol te houden. Hij hoopte nog een laatste roman af te kunnen maken.  

Conroys werk werd naar eigen zeggen hevig beïnvloed door de op militaire leest geschoeide opvoeding tijdens zijn jeugd. Die werd gedomineerd door een tirannieke vader, een gevechtspiloot bij de mariniers die in vier oorlogen vocht en thuis zijn vrouw en zeven kinderen sloeg. Conroy stond ook geregeld op de bestsellerslijst van de krant New York Times. Conroy schreef ook ooit een kookboek.

(Bron: NOS.nl, de Standaard)Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijver Pat Conroy overleden

 

Gerelateerd

Over

Pat Conroy

Pat Conroy

Donald Patrick 'Pat' Conroy was een Amerikaanse bestsellerauteur die een aa...

Gesponsorde boeken