Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Schrijvers over de cello

door Hebban Crew
‘Er zijn cellen, zó edel, dat beschrijving onmogelijk wordt’. Dat schreef auteur F. Bordewijk ooit over het mooiste instrument ter wereld, de cello.

Toch waagden vier schrijvers zich eraan. De Cello Biënnale Amsterdam heeft Jan Brokken, Marente de Moor, Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke gevraagd een verhaal te schrijven over dan wel rondom dit muziekinstrument. Het resultaat, Vier variaties voor cello, is een verhalenbundel die op 30 september bij uitgeverij Podium verschijnt.

Vier variaties voor cello wordt op 30 september feestelijk gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Een avond waarop de vier schrijvers voorlezen, en begeleid worden door vier cellisten die ieder een stuk spelen dat aansluit bij het verhaal. De avond wordt gepresenteerd door Mirjam van Hengel. 

Na deze avond treden de vier schrijvers en cellisten op in vier Nederlandse boekhandels: Blokker in Heemstede (1 oktober), Paagman in Den Haag (2 oktober), Broese in Utrecht (2 oktober) en Dominicanen in Maastricht (2 oktober). De Cello Biënnale Amsterdam vindt plaats van 20–29 oktober, Muziekgebouw aan ’t IJ.

Link: Uitgeverij PodiumOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijvers over de cello

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken