Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijverscollectief Oostland Literair haakt in op thema Boekenweek

Schrijvers en dichters uit Oostland presenteren tijdens de Oostland Schrijversmarkt op zaterdag 7 maart om 14.00 uur in vestiging Pijnacker de eerste exemplaren van hun nieuwe boek en gedichtenbundel aan Tweede Kamerlid Marit Maij.

Dit gebeurt in aanwezigheid van Bernard Minderhout en Ankie van Tatenhove, wethouders Cultuur van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Beide bundels zijn tot stand gekomen met steun van beide gemeenten, Bibliotheek Oostland en lokale middenstand.

"Het zijn twee onwijs diverse bundels geworden", zegt Shirley-Ann van Wingerden, één van de schrijvers die aan de verhalenbundel Te gek voor woorden heeft meegewerkt. "Zelf schrijf ik horrorboeken. Een paar hoofdstukken uit mijn serie staan ook in de bundel. Maar er zitten ook verhalen in voor tieners en hele kleine kinderen", vertelt ze. "Voor ieder is er wel wat wils en dat is ook het leuke. De een schrijft een waargebeurd verhaal voor de bundel, de ander weer fantasie. Als je de bundel leest, moet je uiteindelijk ook nieuwsgierig raken naar genres die op het eerste gezicht ook helemaal niet bij jou passen. Het is een ontzettend breed aanbod."

Vorig jaar nam schrijver Kader Abdolah het eerste exemplaar in ontvangst. En net als toen, worden ook dit jaar weer veel belangstellenden bij de uitreiking van de nieuwe boeken verwacht. De verhalenbundel Te gek voor woorden en de gedichtenbundel Waanzin zijn vanaf dat moment, dankzij de sponsoren, tezamen voor slechts € 9,95 op deze dag te koop tijdens de Oostland Schrijversmarkt in vestiging Pijnacker. 

De inhoud van de verhalenbundel is dit jaar heel divers en van hoog niveau. Tien auteurs uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp schreven tien heel verschillende verhalen, die zich afspelen tegen de achtergrond van dorpen in Oostland tot België en zelfs de Balkan toe. Divers zijn ook de onderwerpen en stijlen van de gedichten. In de gedichtenbundel laten zowel lokale dichters als de winnaars van een speciaal uitgeschreven gedichtenwedstrijd zich van hun beste kant zien. De prijsuitreiking hiervan is om 13.45 uur, voorafgaand aan de officiële presentatie van de beide bundels.

Bron: Hart van Holland, Bibliotheek OostlandOver de auteur

Jean-Paul Colin

169 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Schrijverscollectief Oostland Literair haakt in op thema Boekenweek

 

Over

Shirley-Ann van Wingerden

Shirley-Ann van Wingerden

Shirley-Ann van Wingerden (Rotterdam, 1968) is een Nederlandse auteur. Naast sch...