Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Seks leidt tot hartkloppingen en celstraf

Een Egyptische rechter heeft een schrijver tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld. Dat gebeurde nadat expliciete seksscènes uit zijn roman waren gepubliceerd in een krant. De zaak was aangespannen door een man die had geklaagd dat de bewuste passages hem hartkloppingen hadden bezorgd.

De schrijver in kwestie, Ahmed Naji, was aanvankelijk vrijgesproken. Maar de Egyptische justitie ging met succes in hoger beroep. Collega-auteurs zijn voor Naji in de bres gesprongen. Zij bestempelden de straf voor Naji als een aanval op de vrijheid van meningsuiting. 

Een columnist uitte gisteren nog zijn woede over de zaak. Hij beschuldigde de huidige president Abdul Fattah al-Sisi ervan een land te regeren dat in niets verschilt van het land van het islamitische staatshoofd Mohammed Morsi, die door al-Sisi uit het zadel werd gewipt.  'Evenals bij uw voorganger het geval was, haten staat en zijn instellingen intellectuelen, het vrije denken en creativiteit en houden alleen van hypocrieten en mooipraters', schreef Ibrahim Eissa in het dagblad al-Maqal.

Passages uit Naji's roman The use of Life verschenen in de door de overheid gecontroleerde tijdschrift Akhbar al-Adab. De hoofdredacteur van het blad moet een boete betalen.  

Bron: BBCOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Seks leidt tot hartkloppingen en celstraf

 

Gesponsorde boeken