Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Seriepersonages op Hebban: op weg naar het meest complete en actuele overzicht

Heb jij een favoriet seriepersonage waarvan je alle boeken hebt gelezen? Wacht je vol ongeduld op het volgende boek? Dan kun je in de nieuwe Hebban Spot voor Seriepersonages je hart ophalen. Praat met medelezers over seriepersonages én lever zelf een bijdrage!

Deze nieuwe Hebban Spot is geïnspireerd op een oude crimepersonageslijst die we geërfd hebben van Crimezone. In een hoekje van het menu stond de gedateerde lijst een beetje te verpieteren. Tijdens een menuwijziging is hij gesneuveld, maar daarop kregen we zo veel vragen naar de lijst, dat we besloten hebben de seriepersonages een nieuwe en betere plek te geven, de Hebban Spot. We zijn nog druk bezig met het overzetten van de oude personages en het aanvullen met nieuwe personages, nu ook uit alle andere genres. Lijkt het je leuk om daarbij te helpen, dan kun je direct aan de slag!

Seriepersonages opzoeken

In het auteursalfabet kun je makkelijk personages opzoeken. Heeft een personage nog geen linkje, dan staat hij nog niet op de Spot. Wil je de oude Seriepersonages-lijst nog eens raadplegen, dan kun je hier terecht.

Onder elk artikel kun je het personage uitgebreid met andere lezers bespreken. Pas daarbij wel op met spoilers geven én lezen. Heb je nog niets van die serie gelezen, lees dan beter nog niet de reacties onder het artikel. En heb je alle boeken gelezen, probeer dan geen belangrijke plotwendingen te verklappen uit de boeken.

Wist je dat je de volgorde van een reeks vaak ook kunt vinden op de auteurspagina op Hebban? Bij veel boeken staat de reekstitel en het volgnummer erbij. Zie bijvoorbeeld de Robert Langdon-serie van Dan Brown. En wist je ook dat je dan vaak ook op serietitel kunt zoeken in de zoekbalk van Hebban? Handig!

Ga naar Seriepersonages

 

Zelf een bijdrage leveren

Heb jij een favoriet personage dat nog niet in de Spot staat en ook niet (of alleen met verouderde informatie) in de oude lijst wordt genoemd? Heb je een mooie en correcte aanvulling op een van de beschrijvingen? Laat dan weten dat je graag wilt meeschrijven aan personage-artikel. De richtlijn voor de personageteksten is circa 250 woorden (mag ook best wat meer) en het mag geen Wikipedia (of elders geleende) tekst zijn. Met het invullen van het formulier geef je dan ook aan dat je de bijgeleverde tekst zelf hebt geschreven. In het alfabet op de Spot houden we ook bij welke teksten in de maak zijn, dus controleer eerst even of er niet al iemand anders aan het schrijven is, voor jij je tekst inlevert.

Duo's mogen samen in één artikel, denk aan Rizzoli & Isles en eventuele onmisbare nevenpersonages mogen als alinea in het artikel over het hoofdpersonage. Op dit moment staan in de oude overzichtjes over een personage nog vaak alleen de titels uit de reeks genoemd. Met de komst van de Hebban database wordt dat vervangen door de boekpagina's. We zoeken dus vooral beschrijvende teksten over een seriepersonage, waarin geen plotwendingen uit de boeken wordt weggegeven.

Bij een personage dat je volledig zelf hebt aangedragen of waarvoor je een aanzienlijke bijdrage hebt geleverd, vermelden we graag je Hebbanprofiel. Wil je dat niet, dan kun je in het formulier ook aangeven dat je liever anoniem bijdraagt.

Klik hier voor het formulierOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Seriepersonages op Hebban: op weg naar het meest complete en actuele overzicht

 

Hebban Spots

Seriepersonages

72 volgers

Deze seriepersonages spot gaat sluiten. Alle informatie over seriepersonages vind je vanaf nu op de auteursdetailpagina (onder het knopje 'meer').

Gesponsorde boeken