Hebban vandaag

Nieuws /

Shakespeare rookte mogelijk meer dan alleen tabak

door Hebban Crew 1 reactie
Was William Shakespeare onder invloed van geestverruimende middelen toen hij zijn beroemde toneelstukken schreef? Dat is de vraag die is gerezen nu wetenschappers sporen van cannabis hebben gevonden in een aantal pijpen die werden gevonden in de tuin van de schrijver.

De onderzoekers uit Zuid-Afrika testten 24 pijpen en in acht werd de drugs aangetroffen. Vier drugs bevattende pijpen werden aangetroffen in de tuin van de schrijver, die woonde in Stratford upon Avon. De pijpen zijn meer dan vierhonderd jaar oud, meldt de Britse krant The Independent

De resten van de van klei gemaakte pijpen werden geanalyseerd in een laboratorium in Pretoria. Daarvoor werd een techniek toegepast die het mogelijk maakt om eeuwenoud residu te definiëren. In de zeventiende eeuw waren verschillende soorten tabak verkrijgbaar, waaronder de Noord-Amerikaanse nicotiana en cocaine, afkomstig van cocabladeren uit Peru. Ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake zou cocabladeren naar Engeland hebben meegebracht na zijn bezoek aan Peru. 


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Shakespeare rookte mogelijk meer dan alleen tabak

Gesponsorde boeken