Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Simon und Nick auf Bis Bald Bücherfest!

Met het Bis Bald Boekenbal is vanavond in de Stadsschouwburg Amsterdam de 81ste Boekenweek geopend. De grote zaal van de Stadsschouwburg werd voor het 65e Boekenbal omgetoverd tot een Berlijnse nachtclub uit de jaren '30.

Het programma werd gepresenteerd door zanger/entertainer Sven Ratzke en op het podium verschenen onder anderen Fay Lovsky samen met sopraan Claron McFadden, het duo Joop Visser en Jessica van Noord, schrijfster Elfie Tromp en de New Yorkse drag queen Joey Arias. Slotact waren Nick & Simon die Guten Nacht, Freunde van Reinhard Mey vertolkten. Na het programma ging het feest pas goed los, met muziek en drank in onverantwoordelijke overvloed.

De Boekenweek heeft als thema Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte... en vindt plaats van morgen tot en met zondag 20 maart. Het Boekenweekgeschenk Broer van Esther Gerritsen, dat uitkomt in een oplage van 655.235 exemplaren, wordt in de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 en het Boekenweekessay Zink van David Van Reybrouck is voor € 2,50 verkrijgbaar.

NS biedt op zondag 20 maart traditiegetrouw de mogelijkheid om op vertoon van het (e-)Boekenweekgeschenk gratis te reizen met de trein. Esther Gerritsen reist die dag van Amsterdam naar Den Haag. Vorig jaar reisden ruim 240.000 reizigers gratis met het toenmalige Boekenweekgeschenk De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst. Meer informatie over deze dag is te vinden op ns.nl/tijdvoorlezen

Aansluitend bij het thema van de Boekenweek komt er een aantal Duitse auteurs naar Nederland om optredens te geven in boekhandels en bibliotheken. De auteurs zijn Kristine Bilkau, Nele Neuhaus, Karen Köhler, Jenny Erpenbeck en Jan Wagner. Ook Boekenweekauteurs Esther Gerritsen en David Van Reybrouck toeren door Nederland. Kijk voor alle tourschema's op boekenweek.nl/activiteiten. Esther Gerritsen gaat onder andere op woensdag 16 maart in gesprek met scholieren in het online programma Boekenweek Live!vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Meer informatie hierover is te vinden op www.boekenweek.nl/school.

Het inmiddels traditionele Boekenbal voor Lezers dat op de laatste zaterdagavond van de Boekenweek wordt gehouden, vindt dit jaar plaats in Nijmegen. Het tienjarige Nijmeegs Boekenfeest wordt hiervoor eenmalig omgedoopt. Op 19 maart wordt de literatuur gevierd in Concertgebouw De Vereeniging met tal van schrijvers, dichters, journalisten, dj's, muzikanten, zangers, wetenschappers en veel meer. Het volledige programma is te vinden op www.boekenweek.nl/boekenbalvoorlezersOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Simon und Nick auf Bis Bald Bücherfest!

 

Over

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Gesponsorde boeken