Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Six Minute Stories: ontstressen voor millennials

door Hebban Crew 8 reacties
Op maandag 30 oktober wordt Six Minutes Stories gelanceerd. Een boekenreeks bestaande uit verschillende verhalen die elk binnen zes minuten te lezen zijn.

Druk, druk, druk; het hoofd van de gemiddelde Nederlander -en dan met name de millennials-  zit altijd vol. Gemiddeld spendeert deze generatie gemiddeld 190 minuten per dag op hun smartphone, waarvan 150 minuten op social media. Het gevolg daarvan is dat 20% van deze mensen moe wakker wordt, 59% schaamt zich om vakantie op te nemen en 1 op de 6 millennials krijgt een burn-out.

Uit recente onderzoeken blijkt dat lezen zorgt voor mentale rust. Slechts zes minuten lezen per dag vermindert stress. Daarom is Six Minute Stories in het leven geroepen, een boekenreeks met verhalen die elk binnen zes minuten kunnen worden gelezen. De verhalen zijn handzaam, gratis en in het formaat van een smartphone.

Speciaal voor Six Minute Stories schreven Hanna Bervoets, Pepijn Lanen, James Worthy, Lize Spit, Ernest van der Kwast, Aya Sabi, Raoul de Jong, en Alma Mathijsen een verhaal. De boekjes waarin deze verhalen zijn opgenomen worden vanaf 30 oktober op stations, scholen en in bibliotheken verspreid.

De officiële aftrap van Six Minute Stories vindt dezelfde dag plaats tijdens het Boekjesbal in Bar Bukowski in Amsterdam. O.a. Hanna Bervoets, Pepijn Lanen en Aya Sabi zullen hun eigen korte verhaal voordragen.

Six Minute Stories is een initiatief van non-profit zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.
Klik hier voor meer info.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Six Minute Stories: ontstressen voor millennials

 

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor d...

Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij brak door met zi...

Lize Spit

Lize Spit

Lize Spit (1988) woont in Brussel. Ze schrijft scenario’s, proza en poëzie.Ze...

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen (1984) is schrijver en beeldend kunstenaar. Op haar achttiende be...

Gesponsorde boeken