Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Slachtpartij motorclubs Texas

Bij een schietpartij tussen rivaliserende motorclubs in het Amerikaanse Waco (Texas) zijn negen mensen omgekomen en vielen er achttien gewonden. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

De ruzie tussen de motorrijders ontstond in een restaurant in een druk winkelgebied. Vijf rivaliserende bendes hadden afgesproken om hun onderlinge problemen te bespreken. De politie wist van de onderlinge spanningen en de afspraak, maar kon de eigenaar van het restaurant er niet van overtuigen zijn tent te sluiten. Er zaten zo'n 150 tot 200 bendeleden in het gebouw. De politie had zich buiten verzameld.

Eerste onderzoek wijst uit dat een ruzie ontstond op het toilet. Daar begonnen mannen met vechten, maar kwamen er al snel messen en vuurwapens aan te pas. Het restaurantpersoneel verschanste zich in de vriesruimte en de ruzie verplaatste zich naar de parkeerplaats. Ook agenten die in de buurt waren openden het vuur. Bij het incident werd zoveel geschoten en waren zoveel wapens aanwezig, dat het een wonder is dat er geen onschuldige omstanders werden geraakt, aldus de politie.

De overleden motorrijders waren waarschijnlijk leden van de motorclubs Bandidos en Cossacks. Enkele van hen werden buiten het restaurant door de politie doodgeschoten. Acht van hen overleden ter plekke, een onderweg naar het ziekenhuis. De achttien andere slachtoffers hebben schot- en of steekwonden. Zij worden daaraan behandeld. Tientallen motorrijders werden gearresteerd en meer dan 100 vuurwapens ingenomen.

Motoroorlog in de rosse buurt
Een man die zelf alles afweet van de rauwe onderwereld van motorclubs is Jan Sander (1977). Samen met journalist/redacteur Marc-André Rüssau schreef hij Motoroorlog in de rosse buurt. Het boek biedt een intrigerende inkijk in het rosse milieu en de strijd om geld, vrouwen en zeggenschap.
Met zijn luxe saunaclub 'Tropicana' wil Jan Sander nog voor zijn dertigste een financiële klapper maken. Uit protectie-overwegingen betrekt hij de Hells Angels als partner bij dit zakelijke avontuur. Al snel blijkt dat Sander een enorme inschattingsfout maakt: de motorclub eist de volledige zeggenschap over zijn 'Tropicana'. Er ontstaat een motoroorlog waarbij ook Satudarah betrokken is en mensenlevens niet langer tellen.

Onderwereld op wielen
Voormalig politieman Stefan Schubert heeft gebruik gemaakt van lijvige politierapporten bij het schrijven van Onderwereld op wielen. Een ijzingwekkend boek waarin olie en bloed sijpelen van de pagina's. De Hells Angels - en hun geestverwanten als de Bandidos, de Mongols en de Outlaws - blijken werkelijk van alle illegale markten thuis. Misdaadjournalist Gerlof Leistra voegde een exclusief hoofdstuk toe over de onstuitbare opkomst van de motorgangs en de dreigende motoroorlog in de Lage Landen.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.

(Bron: AD)Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Slachtpartij motorclubs Texas

 

Gerelateerd

Over

Stefan Schubert

Stefan Schubert

Voormalig politieman Stefan Schubert (1970) schreef verschillende misdaadboeken ...

Gesponsorde boeken