Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: De dag van Eden (met giveaway)

door Hebban Crew 1 reactie
Deze week verscheen bij Uitgeverij Gottmer De dag van Eden, de meeslepende young adultthriller van schrijfster Liz Flanagan, rond thema's als rouwverwerking, eigenheid en zinloos geweld. Op Hebban lees je een spannend fragment én maak je kans op een exemplaar van het boek!

Als Eden op een dag niet op school aankomt, zet haar beste vriendin Jess alles op alles om haar te vinden. Niet lang geleden heeft Eden háár leven gered – nu moet zij hetzelfde doen. Jess vecht zich een weg door haar herinneringen, wanhopig op zoek naar een aanwijzing die haar naar Eden kan leiden. Maar door terug te blikken komen zorgvuldig begraven geheimen weer aan het licht…

Ik loop haastig de zijweg naar school in en ga op in de stroom leerlingen die allemaal die kant op gaan. Naarmate we dichter bij de uitgestrekte gebouwen van baksteen met glas komen dringt tot me door dat er zeker weten iets aan de hand is. Overal gestaar. Gefluister met de hand voor de mond. Zelfs de jongens. Zelfs de oudsten.
En deze keer ben ik eens niet paranoïde. Woedend kijk ik terug, ik haat ze allemaal, ik haat het dat dit me in één keer terugbrengt naar de ergste maanden van mijn leven. De rest van de school die óver mij praat, niet mét mij. Ogen die wegkijken voordat ze mijn blik kruisen, alsof onheil besmettelijk zou kunnen zijn.
Ik kijk gauw even omlaag om te checken of mijn rok niet per ongeluk in mijn onderbroek zit of zo. Niet dus, alles zoals het hoort: rode veters van mijn schoenen vol verfspatten losjes gestrikt, nauwelijks gescheurde legging, zwart capuchonvest met de mouwen over mijn tattoos getrokken, rok naar opzij gedraaid en dat suffe groene schoolshirt waarin iedereen – op Eden na – eruitziet of hij kotsmisselijk is. Ik schud mijn haar naar voren, over mijn gezicht.

Naar de Sneak Preview

De dag van Eden is op 3 december verschenen bij Uitgeverij Gottmer. Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil jij graag verder lezen in De dag van Eden? Doe snel mee aan de giveaway, we geven vijf exemplaren weg!Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: De dag van Eden (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over


Gesponsorde boeken