Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De jongen en de dood van Victor Meijer + giveaway

Victor Meijer is de man die de populaire bejaarde Hendrik Groen zijn gezicht gaf. In zijn nieuwe literaire prentenboek 'De jongen en de dood' legt hij de heroïsche reis vast van een kleine jongen met een grootse fantasie. Op Hebban lees je het voorwoord van dit boek, kun je alvast een aantal mooie prenten bekijken en maak je kans op een exemplaar dit literaire prentenboek!

Schrijver en kunstenaar Victor Meijer (1975) schreef al toneelstukken, publiceerde gedichten en illustreerde kinderboeken, voordat hij in 2008 debuteerde met zijn roman Miskend talent. Met dit debuut stond hij op de longlist van de Academica Debutantenprijs. Ook zijn in 2013 verschenen roman Snoepreis werd lovend ontvangen. Als kunstenaar krijgt Meijer vooral dankzij zijn gedetailleerde schrijversportretten steeds meer bekendheid. Zo maakte hij de portretten op de boekomslagen van onder andere Hendrik Groen, Harry Mulisch en Henning Mankell.

In zijn pas verschenen literiare prentenboek De jongen en de dood bezoekt een jongen zijn zieke grootvader en brengt een doos taartjes voor hem mee. Terwijl hij op de rand van het ziekbed zit, is de jongen er onverwachts getuige van dat zijn grootvader de laatste adem uitblaast. Had hij niet van dat frambozentaartje moeten eten? Oorzaak en gevolg, woede en angst buitelen in het hoofd van het kind over elkaar heen en vormen daar een nieuwe werkelijkheid, waarin hij zijn grootvader moet zien te verdedigen tegen mythische wezens en duistere demonen die de oude man de onderwereld in willen slepen. Kan de jongen de oude man nog redden?

Victor Meijer schreef een mooie inleiding bij dit literaire prentenboek! Benieuwd?

Lees hier het voorwoord en bekijk een aantal prenten!

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Onder de indruk van de mooie prenten van Victor Meijer? We maken een aantal lezers blij met De jongen en de dood ! Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel

1232 volgers
290 boeken
18 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: De jongen en de dood van Victor Meijer + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Victor Meijer

Victor Meijer

Victor Meijer (1975) is schrijver en kunstenaar. Hij schreef toneelstukken, publiceerde gedichten in Bunker Hill en illustreerde kinderboeken. Zijn debuutroman Miskend talent verscheen in 2008 bij De ...