Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De kennismaking van Nicolien Mizee + giveaway

'Schrijvers die sterk zijn in verhalen of romans hoeven niet altijd ook goede brievenschrijvers te zijn. Nicolien Mizee kan het allebei. En meer', schreef uitgever Menno Hartman eerder dit jaar ter aankondiging van het nieuwe boek van de schrijfster. 'De kennismaking' verschijnt op 1 september en is een verslag van Mizee's eenzijdige fascinatie voor Ger Beukenkamp. Lees hier een sneak preview én maak kans op dit boek!

'Soms heb je zo’n boek dat er in alle opzichten bovenuit schiet. De kennismaking van Nicolien Mizee is er zo een', schreef Menno Hartman, uitgever bij Van Oorschot, dit voorjaar op Hebban.

In 1994 krijgt Nicolien Mizee les in scenarioschrijven van Ger Beukenkamp, bekend scenarist van Nederlandse televisieproducties. Er ontvouwt zich een klassieke meester-leerlingrelatie. Nicolien zit in haar meester een God. Om ook buiten de lessen haar gedachten aan die van Ger te kunnen spiegelen begint ze hem faxen te sturen. Eerst maar een paar, dan bijna dagelijks, vele jaren lang. Ger antwoordt nooit.

In De kennismaking doet Mizee verslag van een eenzijdige fascinatie. Maar daarnaast is het ook een vormgegeven dagboek van de schrijfster: haar worsteling met de sociale dienst, gebrek aan geld, vrienden, familie, het schrijven en relaties. De kennismaking is een verzameling schitterende portreten, geestige gebeurtenissen, droevige misverstanden, onvoorziene paradoxen en wezenlijk gekonkel.

Waarom begin je als uitgever aan zo'n wonderlijk project? 'Omdat er in haar brieven schitterende portretten staan. Van anderen en uiteindelijk schildert ze met het boek natuurlijk een portret van zichzelf. Er wordt hemeltergend ruzie in gemaakt, maar steeds eloquent, ze zijn oprecht deze faxen en briljant, omdat je al lezend van de schrijfster ervan gaat houden, onafwendbaar', aldus Hartman.

'Hier sta ik, tussen de schillen en de dozen. In die dertig jaar heb ik alleen een grote berg onzin verzameld, blijkt nu. En rekeningen. En schulden. En brieven van mensen die me nooit meer willen zien. D'r staan nog een paar dingen overeind: een bureau waaraan ik dingen geschreven heb die niemand ooit zal lezen, mijn fax, en ikzelf, zijnde je verhuizende Nicolien...'


Meer lezen?

Klik hier voor een sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

We maken een aantal lezers blij met De kennismaking! Wil jij kans maken op dit boek? Doe dan mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De kennismaking van Nicolien Mizee + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Nicolien Mizee

Nicolien Mizee

Nicolien Mizee (1965) is docent en romanschrijfster. In NRC Handelsblad schreef ...

Gesponsorde boeken