Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De komst van de wolven van Sarah Hall

Deze zomer en dit najaar verschijnen er belangrijke grote romans van zowel gevestigde nationale als internationale auteurs. In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van belangrijke romans die binnenkort verschijnen. Vandaag: 'De komst van de wolven' van Sarah Hall.

Sinds haar debuutroman Haweswater (2003) wordt Sarah Hall (1974) door critici beschouwd als een van de beste Britse schrijvers. Haar boeken stonden op long-en shortslists van onder andere de Man Booker Prize en werden bekroond met onder meer de Commonwealth Writers Prize, de Portico Prize en de Edge Hill Short Story Prize and Reader's Award. Hall wordt geprezen om haar overtuigende stijl en haar indrigende lyriek.

Halls nieuwste roman, The Wolf Border, verscheen dit voorjaar al in Groot-Brittannië en werd goed besproken. De door Wim Scherpenisse naar het Nederlandse vertaalde editie verschijnt 27 augustus bij Ambo|Anthos. Groot kondigt de uitgeverij De komst van de wolven aan in de zomerbrochure. 

De komst van de wolven vertelt het verhaal van Rachel Caine die ver weg van haar familie in een afgelegen deel van Idaho woont, waar ze wolven bestudeert. Als Rachel na een onenightstand zwanger blijkt te zijn, krijgt ze een telefoontje uit Engeland dat als geroepen komt. De graaf van Annerdale biedt haar een baan aan waarbij ze de leiding krijgt over een project dat de wolf in Cumbria moet introduceren, door een wolvenpaar in een omheind gebied uit te zetten. Rachel is sceptisch, maar reist toch terug naar het dorp waar ze is opgegroeid. Daar blijkt dat niet iedereen blij is met de terugkeer van de wolf.

Doordat Sarah Hall de komst van de wolven en de zwangerschap van de wolven koppelt aan de terugkeer en de zwangerschap van Rachel, is De komst van de wolven een roman waarin het bestaan van mens en dier in elkaar overvloeien. Seks, liefde en conflict staan centraal tegen de achtergrond van het ruige Britse landschap.

Benieuwd naar De komst van de wolven ?

Lees hier een voorpublicatie

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De komst van de wolven van Sarah Hall

 

Gerelateerd

Over

Sarah Hall

Sarah Hall

Sarah Hall (1974) bevestigt met De komst van de wolven dat ze tot de top van de ...


Gesponsorde boeken