Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: De zes freules van Laura Thompson + leesclub

door Hebban Crew 1 reactie
Zes dochters uit een oude Engelse adellijke familie, voorbestemd voor een goed huwelijk en sterren op de debutantenbals in het interbellum. Maar dan loopt alles anders... Laura Thompson beschrijft de levens van deze zes Mitford-zussen alsof ze er een van was. Lees een sneak preview en schrijf je in voor een online Hebban Leesclub met dit non-fictie boek. We zoeken 15 enthousiaste lezers!

De zes freules

Nancy werd bestsellerauteur, en beschreef de gebruiken van haar stand. Pamela had een relatie met John Betjeman, hield van het landleven en werd kippenfokker. Diana was fascist en trouwde met Oswald Mosley, de leider van de Britse fascistenpartij. Unity was fan van Hitler en schoot zichzelf door het hoofd toen Groot-Brittannië de oorlog verklaarde aan Duitsland. Daarna bleef ze nog vier jaar in leven. Jessica was lid van de Amerikaanse communistische partij. Deborah trouwde en werd de hertogin van Devonshire. Maar stiekem was ze idolaat van Elvis Presley en had ze haar studeerkamer volhangen met plaatjes van the king.

Dit boek is een verzameling onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhalen. Laura Thompson beschrijft de rol van de elite, op een moment in de geschiedenis dat de adel haar traditionele rol verloor. Alle ideologieën van de twintigste eeuw komen voorbij in deze biografie, die leest als een roman.

Lees hier een sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Hebban Leesclub

Smaakt de sneak preview naar meer? Schrijf je dan in voor de online Hebban Leesclub. We hebben vijftien exemplaren beschikbaar voor enthousiaste deelnemers.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: De zes freules van Laura Thompson + leesclub

 

Gerelateerd

Over

Laura Thompson

Laura Thompson

Laura Thompson is de bekroonde auteur van zeven boeken, waaronder Life in a Cold...

Hebban Spots

De zes freules

25 volgers

Welkom bij de leesclub rond de De zes freules, een non-fictie boek over de levens van zes adellijke zussen, van Laura Thompson (Uitgeverij Omniboek). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag...

Gesponsorde boeken