Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Fuzzie van Hanna Bervoets + giveaway

Kunnen we in principe houden van alles en iedereen? Zelfs van een pluizig bolletje? Dat is wat Hanna Bervoets met haar nieuwe roman wilde uitzoeken. 'Fuzzie' ligt vanaf 13 april in de boekhandel, maar hier lees je al een Sneak Preview en het wordt nog beter: we maken een aantal lezers blij met dit boek!

Deze week verschijnt de nieuwe roman van Hanna Bervoets (1984): Fuzzie. Een troostrijk, modern sprookje waarmee de schrijfster een nieuwe weg inslaat. Over het ontstaan van deze roman schrijft ze:

'Was de liefde een dierenrijk, dan was genegenheid een van haar meest intrigerende soorten. Fuzzie gaat over die genegenheid. Wat is affectie, hoe ontstaat het, waarom hebben we het nodig? In menselijke relaties zien we genegenheid vaak onbewust als valuta, een ruilmiddel: we hopen op affectie wanneer we affectie uiten. Hoe vaak houden geliefden elkaar niet in een houdgreep wanneer ze de weegschaal van genegenheid in balans proberen te houden?
Ons verlangen naar wederkerigheid is een bron van pijn, conflict en complicaties. Vaak zijn we dan ook beter in het missen van wie of wat er niet is dan in het houden van wie of wat we hebben. En niet alleen de afwezigen, ook dieren, kleine kinderen en zelfs knuffels kunnen op onze onvoorwaardelijke genegenheid rekenen. Dus: als het zo makkelijk is om van iets of iemand te houden die er niet volledig, of zelfs helemaal niet is, kunnen we dan in principe houden van alles of iedereen die ons wat aandacht geeft, die ons in staat stelt onze genegenheid te projecteren?
En als we onze fysieke behoeften nu eens van onze hang naar affectie scheiden, kunnen we dan niet toe met een pluizig, wit bolletje als liefdespartner? Dat wilde ik met dit boek uitzoeken.'

- Hanna Bervoets


Op een ochtend in april ontvangt Maisie een pakketje. Een kartonnen doosje met daarin een klein, wit, pluizig bolletje. Als Maisie het bolletje even tegen haar wang houdt, hoort ze: 'Hé, ben je daar dan eindelijk?'
Ook op andere plekken in de stad lopen mensen met een bolletje rond. Een blauwe voor Maisies ex Florence, gegijzeld door haar eigen liefdesverdriet. Een paars bolletje voor de gepensioneerde Diek, die zijn avonden vult met internetdates, en een roze bolletje voor de werkloze Stephan, die geen voldoening meer uit zijn relatie put, niet weet wat hij met het leven aan moet. Allemaal laten ze zich door hun bolletje leiden, ze luisteren naar wat het zegt, doen wat het vraagt. Ze houden van het bolletje, want het bolletje kent hen, begrijpt hen, misschien wel als enige. Of lijkt dat maar zo? En waar komt het bolletje eigenlijk vandaan?

Alvast wat lezen uit Fuzzie ?

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Doe dan mee met de giveaway, wij maken een aantal lezers blij met Fuzzie!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Fuzzie van Hanna Bervoets + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor d...

Gesponsorde boeken