Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: ‘Gena en Finn’ van Hannah Moskowitz en Kat Helgeson

De nieuwe YA-roman ‘Gena en Finn’ gaat over de bijzondere vriendschap tussen twee meisjes en wordt volledig verteld via WhatsApp’jes, chats en blogposts. Ben jij benieuwd hoe dat eruitziet? Lees dan gauw de sneak preview en maak kans op het boek, voor jou én je beste online vriendin.


Deze nieuwe YA-roman, vertaald door Aline Sax en Maren Stoffels, gaat over twee meiden die elkaar nooit zouden hebben leren kennen als ze niet allebei fan geweest waren van dezelfde televisieserie, Up Below (dat, zoals volgens de schrijfsters Hannah Moskowitz en Kat Helgeson inderdaad gebaseerd is op de populaire échte serie Supernatural). Beiden schrijven fanfictie op het internet en komen op die manier met elkaar in contact. Hoewel ze erg verschillend zijn (de achttienjarige Gena is een populaire blogster en eerstejaars aan de universiteit, Finn is vier jaar ouder en probeert de eindjes aan elkaar te knopen in de grote stad), bouwen ze een hechte en sterke band op. Als het noodlot toeslaat en Gena's leven overhoop gooit, kan alleen Finn haar helpen.

E-mails, sms-berichten, dagboekfragmenten en blogposts vertellen het verhaal van Gena en Finn, een verhaal van digitale vriendschap en liefde. Auteurs Moskowitz en Helgeson ontmoetten elkaar net als Gena en Finn via het internet: ‘We leerden elkaar kennen door het schrijven van fanfictie, net als Gena en Finn!’ vertellen zij in een interview. ‘Net als zij kletsten we over fanfictie, daarna over andere interesses en uiteindelijk over onszelf. Toen we vriendschap sloten, begonnen we samen aan het schrijven van veel verschillende dingen. Gena en Finn is niet onze eerste samenwerking, maar het is wel onze eerste poging tot oorspronkelijke fictie in plaats van fanfictie.’  

Ben jij benieuwd geworden naar dit bijzondere boek? Lees dan gauw een fragment!    

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Winactie

Win een exemplaar van Gena & Finn voor jou én je beste online vriend(in). Klik hier.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: ‘Gena en Finn’ van Hannah Moskowitz en Kat Helgeson

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken