Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Het zomerhuis van Ann Brashares

Iets oudere YA-lezers kennen haar waarschijnlijk nog wel: Ann Brashares, auteur van de bestsellerserie ‘4 vriendinnen, 1 spijkerbroek’ (verfilmd als The Sisterhood of the Traveling Pants) komt deze zomer ein-de-lijk met een nieuw boek. Lees vast een fragment en maak kans op een exemplaar!


Het zomerhuis vertelt het verhaal van Sasha en Ray. Voordat zij geboren werden, was Sasha’s vader getrouwd met Rays moeder, een huwelijk waaruit drie dochters voortkwamen. Na de scheiding kregen beide ouders een ander kind binnen een nieuw huwelijk. Al het contact tussen de voormalige geliefden werd verbroken. Het enige wat zij nu nog met elkaar delen en met hun nieuwe gezinnen afwisselend bezoeken is ‘het zomerhuis’. Sasha en Ray hebben zo dus dezelfde herinneringen, slapen zelfs in hetzelfde bed, maar hebben elkaar nog nooit ontmoet. Dat verandert in de zomer dat hun paden elkaar toch kruisen en onverwachte gevoelens en geheimen de kop op steken.      

De ouders van schrijfster Ann Brashares scheidden toen zijn nog jong was. Het verhaal van Het zomerhuis is compleet verzonnen, maar ze putte wel uit haar eigen ervaringen en gevoelens uit het verleden. ‘Ik heb twee fantastische, liefhebbende ouders,’ vertelt de schrijfster in een interview. ‘Het is niet zo dat ik ze vijandige gevoelens en grief nadraag. Ik ben vooral heel erg dankbaar voor wat ik nu heb. Maar de scheiding stond centraal in onze levens en ik wilde dat binnen een fictionele familie onderzoeken, maar ook onderzoeken wat échte gevoelens waren.’  

In eerste instantie wilde Brashares over drie zussen schrijven, maar toen verbeeldde ze zich dat de ouders zouden scheiden toen zij nog klein waren, dat zij ieder zouden hertrouwen en een ander kind zouden krijgen. ‘En toen dacht ik: hoe zou de relatie tussen die twee extra kinderen zijn? Ze hebben drie zussen gemeen en delen in dit geval een huis, maar de ouders zijn zo verbitterd dat ze weigeren om bij elkaar in de buurt te komen, dus hun paden kruisen elkaar gewoon nooit. En toch delen ze een heel leven: ze delen hun zussen, een slaapkamer, speelgoed, boeken, spullen die ze op het strand vinden. En dus is er een soort mythisch gevoel dat ze op een heel intieme manier met elkaar zijn verbonden, en toch ook vreemden van elkaar zijn.’  

Het zomerhuis verschijnt op 4 juli bij uitgeverij De Fontein. Benieuwd geworden naar dit nieuwe boek van de bestsellerschrijfster Ann Brashares?      

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway  

Wil je kans maken op Het zomerhuis? Doe dan mee aan deze giveaway.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Het zomerhuis van Ann Brashares

 

Gerelateerd

Over

Ann Brashares

Ann Brashares

Ann Brashares is een Amerikaanse auteur. Ze debuteerde in 2001 met haar roman Th...

Gesponsorde boeken