Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Liefde kan mislukken van Matthew Quick

In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van belangrijke boeken die binnenkort verschijnen. Vandaag: 'Liefde kan mislukken' van Matthew Quick.

'Liefde kan mislukken, maar hoffelijkheid zal zegevieren', zo luidt het volledige citaat van de Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut waarop de titel van Matthew Quicks nieuwe roman is gebaseerd. Een aantal jaar geleden zegde Quick zijn baan als docent op om zijn droom waar te maken: schrijver worden. Zijn zelfvertrouwen bleek niet ongegrond, Quicks debuutroman The Silver Linings Playbook (in het Nederlands verschenen als Maak me gek! ) werd in dertig talen vertaald en is verfilmd met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen.

Een aantal maanden geleden kreeg Uitgeverij Lemniscaat een stapel boeken en een manuscript van Quick in handen. Betoverd door zijn personages en verhalen kocht de uitgeverij vijf boeken van de auteur aan, die de komende twee jaar worden gepubliceerd. Als eerst verschijnt op 21 september Liefde kan mislukken. Een verhaal over Portia, wiens huwelijk wreed eindigt als ze haar man - een pornoregisseur - met een van zijn jonge sterretjes betrapt. Portia keert terug naar het dorp waar ze opgroeide in de hoop haar leven weer op orde te krijgen.  

Als ze hoort dat Mr. Vernon, haar vroegere leraar engels en held van de middelbare school, door een gewelddadige gebeurtenis een kluizenaar is geworden, probeert Portia zowel zijn als haar eigen leven in ere te herstellen. Tijdens haar zoektocht kruisen een welbespraakte oude non, een jongetje dat gek is op heavy metal en een voormalige heroïnejunk haar pad. Drie personages die een plekje krijgen in Portia's hart.

Alvast wat lezen uit Liefde kan mislukken ?

Lees hier een voorpublicatie

 

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Liefde kan mislukken van Matthew Quick

 

Gerelateerd

Over

Matthew Quick

Matthew Quick

Matthew Quick (ook wel Q genoemd) doceerde jarenlang met veel plezier Engelse li...


Gesponsorde boeken