Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Tabé Java, Tabé Indië van Ronald Nijboer + giveaway

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Ronald Nijboer maakte de reis die zijn opa als oorlogsvrijwilliger in Nederlands-Indië onderging. Met zijn dagboek in de hand ging hij op zoek naar antwoorden. Op Hebban lees je een Sneak Preview van 'Tabé Java, tabé Indië' en maak je kans op een exemplaar!

In 1945 melden duizenden Nederlandse jongens zich aan als oorlogsvrijwilliger om 'onze Rijksgenoten in Indië te bevrijden'. Evert-Jan Nijboer, een boerenzoon met weinig toekomstperspectief en veel idealen, geeft zich op. Hoopvol begint hij aan zijn avontuur, en aan zijn dagboek. De heenreis leest als een jongensboek, maar eenmaal op Java is alles anders. Hij ziet vrienden sneuvelen, wordt fotograaf van massagraven en redt duizenden Javanen van een verbrandingsdood. De terugreis is een survivor's story en bij thuiskomst zwijgt Evert-Jan, zoals zovelen.

Zeventig jaar later reist kleinzoon Ronald Nijboer zijn opa achterna, met diens dagboek in de hand. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers? En wat komen we te weten, als het zwijgen met verhalen gevuld wordt?

Geïntrigeerd geraakt door dit verhaal? Op Hebban lees je een hoofdstuk uit het boek:

Lees hier een Sneak Preview


Tabé Java, tabé Indië
verschijnt op 8 augustus bij HarperCollins Holland.

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway!

Wil jij deze reis ook maken? Op Hebban maak je nu kans op een exemplaar van Tabé Java, tabé Indië. Bekijk het kader rechts naast dit artikel voor meer informatie en doe mee!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

7 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Tabé Java, Tabé Indië van Ronald Nijboer + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Ronald Nijboer

Ronald Nijboer

Ronald Nijboer (1987) is schrijver en onderzoeker. Eerder publiceerde hij bij De...