Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Verdwenen van Tara Altebrando

Hoe weet je wie je bent als je je niets kunt herinneren? Die vraag staat centraal in de spannende YA-thriller van Tara Altebrando, die verschijnt bij de spiksplinternieuwe YA-imprint Young & Awesome. Lees op Hebban vast een voorproefje en doe mee met de giveaway!


Tara Altebrando schreef al meerdere YA- en jeugdboeken, maar The Leaving is het eerste boek dat naar het Nederlands vertaald werd. De YA-thriller kreeg in Nederland de titel Verdwenen. Het gaat over zes kinderen, die elf jaar geleden verdwenen. Ze werden nooit gevonden, maar nu komen er vijf terug, net zo mysterieus als dat ze verdwenen – zonder één enkele herinnering aan de afgelopen elf jaar.  

Een van de vermiste kinderen is Max, de broer van Avery. Zij is vijftien als gebeurt wat ze nooit meer had verwacht: de vermiste kinderen keren terug. Allemaal, behalve haar broer… Maar geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd geweest zijn. Avery besluit om samen met de teruggekeerde Lucas alles op alles te zetten om het mysterie op te lossen en haar broer terug te vinden.  

In een recent interview vertelt de Amerikaanse schrijfster dat het haar dochtertje van destijds vijf jaar oud was die haar op het idee voor het boek bracht: “Net voor ze op een avond ging slapen, vertelde ze me dat ze die ochtend op reis zou gaan naar ‘the leaving’ en dat ‘de man op het speelplein haar gezegd had dat te doen’. Het was een huiveringwekkend moment, en hoewel ik wist dat het niet echt was waarover ze praatte, kon ik het idee van ‘the leaving’ niet loslaten. Wat was het? En hoe lang zou ze weg zijn?” Het betekende het begin van haar eerste thriller.      

Op 19 oktober komt uitgeverij Leopold met de nieuwe imprint Young & Awesome. Op de dag van de lancering verschijnen maar liefst vier boeken, waarvan Verdwenen er één is. Lees hieronder vast een voorpublicatie!  

Lees hier een fragment

Young & Awesome Giveaway  

De nieuwe imprint Y&A van uitgeverij Leopold zal zich richten op alle vormen van YA: van spanning tot romantiek, van scifi en fantasy tot contemporary YA. Bij aanschaf van een Young & Awesome-boek krijgt de lezer een code waarmee ook gratis het e-book van deze titel gedownload kan worden.

Ook lanceert de uitgeverij op de dag van verschijnen vier non-book producten: tasjes, sokken, pennen en een reading journal. Wil jij een pakket winnen vol met deze goodies? Doe dan meteen mee met de winactie.      Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Verdwenen van Tara Altebrando

 

Gerelateerd

Over

Tara Altebrando

Tara Altebrando

De Amerikaanse Tara Altebrando schreef meerdere YA- en jeugdboeken, maar The Lea...

Gesponsorde boeken