Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Hebban geeft 150 ebooks weg van Vergeet de meisjes van Alma Mathijsen

door Hebban Crew 29 reacties
Ze is nog maar net in de dertig, maar Alma Mathijsen heeft al een aardig oeuvre opgebouwd. Daar wordt over enkele weken de nieuwe roman Vergeet de meisjes aan toegevoegd. Hebban verloot in samenwerking met Uitgeverij De Bezige Bij 150 ebooks in ruil voor een recensie. Lees de sneak preview en als het smaakt naar meer, kun je je direct inschrijven voor de ebookgiveaway.

Op pad gestuurd door zijn hoofdredacteur reist de Amerikaanse journalist Fields met enige tegenzin naar Voorhorst om de beroemde schrijver Iris Kouwenaar te interviewen. Al gauw wordt hij overrompeld door een groeiende fascinatie voor de raadselachtige relatie tussen Iris en haar huisgenoot Kay. Hij dringt hun leven binnen en observeert de totale toewijding waarmee Kay haar steeds zieker wordende vriendin verzorgt. In hun eigen kleine wereld, tussen de muren van een slaapkamer in West-Friesland, zijn de twee vrouwen aan elkaar overgeleverd.

Vergeet de meisjes laat een nieuw licht schijnen op vriendschap en de functie ervan in deze tijden waarin we twee opties hebben: vechten of jezelf afsluiten. Met een scherp analyserende blik verkent Alma Mathijsen de grenzen tussen liefde en obsessie, tussen zelfopoffering en egoïsme.

Vice vroeg aan Alma Mathijsen of ze geen spijt had dat ze niet iets anders was geworden: 'Nou soms denk ik: het zou makkelijker zijn als je gewoon een baan hebt waarbij je niet de hele tijd die binnenwereld in moet, en waanzinnig eerlijk moet zijn en tot het uiterste moet gaan. Schrijven is best wel moeilijk. Maar als het eenmaal lukt, dan is het te gek. Daarom heb ik er totaal geen spijt van dat ik dit doe.'


Benieuwd naar Vergeet de meisjes?

Lees hier een sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Ebookgiveaway

Ben je door dit fragment benieuwd naar deze nieuwe roman van Alma Mathijsen, schrijf je dan in voor de ebookgiveaway. We geven 150 epubs weg in ruil voor een recensie. Lees hoe het allemaal werkt of schrijf je meteen in!

Een recensie schrijven, kan ik dat wel?

Ja, natuurlijk kun jij dat. Je hoeft geen professionele en literair onderbouwde beoordeling te schrijven. Je schrijft gewoon op hoe jij het boek ervaren hebt met behulp van deze tips.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban geeft 150 ebooks weg van Vergeet de meisjes van Alma Mathijsen

 

Gerelateerd

Over

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen (1984) is schrijver en beeldend kunstenaar. Op haar achttiende be...

Gesponsorde boeken