Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Wolkenjager van Marcel Vaarmeijer (met giveaway)

door Daphne van Rijssel (crew) 2 reacties
2018 is een succesvol jaar voor Marcel Vaarmeijer. Zijn roman 'Heelmeester' stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs en zijn nieuwste roman 'Wolkenjager' ligt vanaf 20 september in de boekhandel. 'Een boek dat alles in zich heeft: je moet erom lachen, je moet erom huilen. In een lichtvoetige schrijfstijl neemt Marcel Vaarmeijer je mee langs een emotionele geschiedenis,' aldus Annelies Gehring van de Larense Boekhandel. Dat belooft veel goeds! Op Hebban lees je alvast een Sneak Preview van 'Wolkenjager' én maak je kans op een exemplaar!

Marcel Vaarmeijer staat bekend om zijn romanserie gebaseerd op het leven van zijn moeder. Twee jaar geleden verscheen Voor wie ik heb liefgehad, in 2017 gevolgd door Heelmeester, die de longlist van de Libris Literatuurprijs haalde. Traditiegetrouw publiceert de auteur ook dit jaar weer een nieuwe roman.

Wolkenjager begint in Texas, 1969. Eden B. Foster wordt door haar ouders voorbereid op een invasie van de Russen. Oorlog is bij hen altijd op de achtergrond aanwezig. Al op jonge leeftijd leert het slimme, onverschrokken meisje vliegen van haar steenrijke oom Fritz. Wanneer ze achttien is meldt Eden zich aan bij de marine en wordt piloot. Ze neemt deel aan oorlogen en conflicten en redt duizenden mensenlevens. Tijdens een gevangenschap in Afghanistan krijgt ze een dochter die haar wordt afgenomen en naar wie ze tien jaar zal zoeken. Als ze de marine wil verlaten en Donald Trump president is geworden, raakt Eden betrokken bij een ingenieus masterplan van haar vader, met grote gevolgen. 

Volgens Uitgeverij Luitingh Sijthoff is Wolkenjager

'Weer een echte Vaarmeijer:geestig, verrassend, apart, soms over the top, soms ontroerend, met een vleugje Forrest Gump, een beetje John Irving en een stukje Hendrik Groen. Belangrijkste is dat Marcel Vaarmeijer een meester is in het vertellen van een verhaal, een verhaal dat je niet meer loslaat. Zoals een boekhandelaar zei: ‘als je linksboven begint weet je nooit wat je rechtsonder te wachten staat.’'


Benieuwd naar deze roman? Wolkenjager ligt vanaf 20 september in de boekhandel, maar hier op Hebban lees je alvast een fragment:

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Benieuwd hoe dit verhaal afloopt? Doe mee met de giveaway en maak kans op een van de exemplaren die we verloten!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Wolkenjager van Marcel Vaarmeijer (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en journalist. Hij pub...

Gesponsorde boeken