Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Stephen King onder ijskoude douche

door Hebban Crew 3 reacties
Een bak met ijswater over jezelf uitstorten in de strijd tegen de spierziekte ALS. De meningen over nut en noodzaak van deze actie zijn verdeeld, maar de Amerikaanse bestsellerauteur Stephen King besloot ervoor te gaan. Hij riep John Grisham op zijn voorbeeld te volgen.

Stephen King heeft zich deze week gevoegd bij de nog immer uitdijende massa deelnemers aan de ALS Ice Bucket Challenge. In een filmpje op internet staat de King of Horror op een terras en laat zich door een medewerker overgieten met een vrieslade vol ijswater. De schrijver ondergaat de ijzingwekkende ervaring zonder een vloek te uiten, wat op zich al een te prijzen prestatie is.Voor degenen aan wie de hype voorbij is gegaan: deelnemen aan de 'challenge' betekent dat je wordt uitgedaagd een emmer ijskoud water over jezelf uit te storten of anders binnen 24 uur een geldbedrag doneert ten behoeve van onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte ALS. De 'challenge' heeft wereldwijd tot navolging geleid. Tussen 29 juli en 20 augustus heeft de organisatie bijna 42 miljoen dollar ten behoeve van research binnengekregen van meer dan 700.000 donateurs.

Stephen King is niet de enige coryfee die onder een ijsdouche is gaan staan. Onder anderen Tom Cruise, Oprah Winfrey, Stephen Spielberg, Kermit de Kikker, Justin Bieber, Shakira en Lady Gaga gingen hem voor. King werd uitgedaagd door de popgroep Foo Fighters, die de uitdaging naar 'een hoger level' bracht door onder een emmer varkensbloed te gaan staan. Hun actie was een verwijzing naar een scène uit de film Carrie uit 1976, een verfilming van een van Kings bestsellers. 

Opmerkelijk weinig schrijvers hebben tot dusver aan de actie meegedaan. Stephen King daagde zijn collega John Grisham uit, maar vooralsnog is deze droog gebleven. Thrillerauteur Simone van der Vlugt en haar man Wim lieten op Facebook weten ook de ijsdouche aan zich voorbij te laten gaan. De deelnemers genereren volgens hen een hoop publiciteit voor zichzelf. ''Op het laatst weet niemand meer waarom je een emmer ijswater over je hoofd gooit..... Wij storten gewoon geld, daar hebben ze veel meer aan!''  

(Bron: Los Angeles Times)Over de auteur

Hebban Crew

1637 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Stephen King onder ijskoude douche

 

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...