Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

'Strafexpeditie' in de Hebban Thriller Leesclub

Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de Hebban Thriller leesclub 140. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: 'Strafexpeditie' van S. Craig Zahler.

Strafexpeditie
Rechercheur Jules Bettinger wordt verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord op een politiebureau in Arizona. Voor straf wordt hij met zijn gezin overgeplaatst naar Victory, Missouri. De stad doet zijn naam geen eer aan, want het is een stad met een van de hoogste misdaadpercentages van de Verenigde Staten. Ieder van de vierentwintig agenten is verantwoordelijk voor zevenhonderd geweldadige misdadigers. Het is er bovendien erg koud en vies: welkom in Victory.
Zijn nieuwe partner, Dominic Williams, is een rechercheur die net is gedegradeerd. Een drugsdealer is in Victory door de politie zo hard in elkaar geslagen dat hij in een rolstoel is beland. Dominic had een aandeel in de afstraffing die de man invalide maakte. Bettinger en zijn nieuwe partner kunnen niet met elkaar overweg.
Hun eerste zaak samen is het onderzoek naar de moord op een prostituee. De moordenaar had na zijn daad seks met haar. Bettinger komt er al snel achter dat het in Victory allemaal nog veel erger kan. Er worden twee agenten vermoord en hun lichamen worden daarna verminkt. De politie zet de jacht op de moordenaars in. De zaken lopen steeds verder uit de handen er worden meer agenten vermoord. Victory verandert in een soort oorlogsgebied. Bettinger begint te vermoeden dat de drugsdealer in de rolstoel er meer mee te maken heeft, maar die is plots verdwenen. Naarmate het onderzoek vordert krijgt Bettinger steeds meer begrip voor de handelswijze van zijn collega's. Zijn eigen grenzen vervagen ook, zeker als hij en zijn gezin zelf eveneens in het vizier van de moordenaars komen. Een geweldadige confrontatie is onafwendbaar.

S. Craig Zahler
S. Craig Zahler (1973) werd geboren in Miami. Hij is een veelzijdig auteur en schreef onder andere westerns (waarmee hij genomineerd werd voor diverse prijzen), sciencefiction en thrillers. Hij maakte ook naam als scriptschrijver van een horrorfilm. Als regisseur debuteert hij binnenkort met zijn eerste film, Bone Tomahawk, waar onder anderen Kurt Russell in zal spelen.

Uitgeverij Q stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

Deelnemen is voor ieder geregistreerd Hebbanlid mogelijk, je kunt ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar van een discussieboek.

Wat moet je doen?

1. Vul alle velden van het digitale inschrijfformulier volledig in. Je vindt het digitale formulier in de rechterkolom.
2. Vul in het opmerkingenveld 1) je leeftijd in 2) waarom je deel wilt nemen aan deze leesclub en 3) is je accountnaam op Hebban anders dan je echte naam, vermeld dan je accountnaam.
3. Niet volledig ingevulde inschrijfformulieren worden niet in behandeling genomen.

Let op!:

  • De inschrijving sluit op zondagavond 31 mei 2015 om 24.00 uur. Daarna wordt bekendgemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen als de eerste boeken bij de winnaars zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op de site Hebban.nl bij het discussieboek een lezersrecensie plaatsen.
Over de auteur

Cees van Rhienen

315 volgers
839 boeken
0 favorieten


Reacties op: 'Strafexpeditie' in de Hebban Thriller Leesclub

 

Gerelateerd

Over

S. Craig Zahler

S. Craig Zahler

S. Craig Zahler (1973) werd geboren in Miami. Hij is een veelzijdig auteur en sc...

Gesponsorde boeken