Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

The Kills wordt thrillerserie voor BBC

door Hebban Crew 1 reactie
Van de vierdelige thrillerreeks The Kills van Richard House wordt een televisieserie gemaakt. Dat meldt de website Deadline. De thriller gaat over de klopjacht op een Britse huurling die 50 miljoen dollar heeft gestolen van een wederopbouwproject in Irak.

The Kills heeft een nogal opmerkelijke structuur. In onder andere Groot-Brittannië en Nederland wordt de thrillerserie in vier delen gepubliceerd, terwijl in de Verenigde Staten het kwartet boeken als één uitgave op de markt is gebracht.

De Amerikaan Richard House schrijft in deel 1, Sutler, over de jacht op de Brit. Deel 2, The Massive, vertelt wat er allemaal aan vooraf is gegaan en legt uit waarom de man op de vlucht is geslagen. Boek 4, The Hit, pikt het verhaal op waar deel 1 mee eindigt. En deel 3, The Kill, is een op zichzelf staand verhaal over de moord op een Amerikaanse student in Italië. Het is de roman die de karakters in deel 1 lezen en waarvan in deel 2 een film wordt gemaakt en in deel 4 door iemand met boosaardige plannen wordt gebruikt.

House' thrillerproject is meer dan een boek. Zo kent Sutler allerlei extra’s via internet. Foto’s en video’s visualiseren het verhaal dat in het boek wordt verteld. Wie een papieren boek heeft gekocht kan daarvoor naar internet gaan. Wie de digitale versie aanschaft en die vervolgens op een tablet (of reader met internettoegang) leest, kan na een hoofdstuk meteen via een link in de tekst bij die extra’s komen.

(Bron: Deadline)Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: The Kills wordt thrillerserie voor BBC

 

Gerelateerd

Over

Richard House

Richard House

Richard House is een Britse schrijver, filmmaker en docent aan de universit...