Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thrillerfestival kijkt om naar werklozen

Het thrillerfeest Bloody Scotland heeft niet alleen een aan zijn stand verplichte, donkere kant, maar ook een sociaal gezicht. De organisatie van het festival schenkt tickets aan werklozen en mensen met een laag inkomen.

Het Bloody Scotland Festival, dat dit jaar van 11 tot en met 13 september plaatsvindt in de plaats Stirling, hoopt met dit initiatief ook een nieuwe groep bezoekers te trekken - zij die om financiële redenen geen boeken kopen of literaire evenementen bezoeken. Als er voor onderdelen van het thrillerfestival meer dan tien kaartjes onverkocht blijven, worden ze weggegeven. 

De festivalorganisatie ziet bij succes graag navolging bij andere literaire festivals. ''Het plan werd geboren na een gesprek met een schrijver op een boekpresentatie'', aldus festivalmanager Dom Hastings. ''We spraken over hoe goed boekevenementen werden bezocht. We constateerden dat je daar vaak hetzelfde soort publiek ziet. We vroegen ons af hoe we dat een beetje konden veranderen.'' De toegangsprijs is vaak een obstakel voor veel mensen, concludeerde de organisatie. 

Kaartjes voor onderdelen van het Bloody Scotland Festival variëren - omgerekend - van 9,60 tot 12,34 euro. Wie voor een gratis kaartje in aanmerking wil komen, moet wel kunnen aantonen dat hij uitkeringsgerechtigd is of een laag inkomen heeft. Het aantal entreebiljetten blijft beperkt tot één per persoon. Gegadigden dienen zich vooraf bij de organisatie op te geven, zodat kan worden nagegaan of deze proef werkt.

Schrijvers die dit jaar naar het festival komen zijn onder anderen Peter May, Val McDermid, Denise Mina, Linwood Barclay en Arne Dahl.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerfestival kijkt om naar werklozen

 

Gerelateerd

Over

Arne Dahl

Arne Dahl

Lange tijd was onduidelijk wie er achter het pseudoniem Arne Dahl schuilging. Na...

Gesponsorde boeken