Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thrillerprijs voor Belinda Bauer

door Hebban Crew 1 reactie
De Britse schrijfster Belinda Bauer heeft met haar thriller Rubbernecker de Crime Novel of the Year Award gewonnen. Zij kreeg de prijs, een cheque van drieduizend Britse ponden en een biervat van de sponsor, tijdens het Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival in Harrogate.

Rubbernecker, dat in Nederlandse vertaling is verschenen onder de titel Wat dood is, vertelt het verhaal van Patrick Fort, een anatomiestudent met het syndroom van Asperger. Hij vermoedt dat het lichaam dat op zijn snijtafel ligt, het slachtoffer is van een moord.

Het winnende boek is de vierde thriller van journaliste en scenariste Belinda Bauer. Ze versloeg vijf andere genomineerden, onder wie Denise Mina, die de afgelopen twee jaar met de prijs aan de haal ging. Het is overigens niet de eerste prijs die Bauer voor haar schrijfwerk kreeg. Haar debuut, Rusteloos land, werd bekroond met de Gold Dagger 2010.

''Ik ben een mislukte scenarioschrijver'', liet Bauer in een reactie aan de BBC weten. ''Mijn eerste boek was zo succesvol dat ik onmiddellijk wist dat ik beter een boekenschrijver dan een scriptschrijver kon worden.'' Volgens Bauer lezen mensen graag thrillers omdat ze zichzelf 'willen testen'. ''We leven in een veilige, beschaafde samenleving'', aldus de schrijfster. ''Mensen stellen zich graag voor hoe het ook anders had kunnen zijn.''

Scenarioschrijver Lynda La Plante, die de tv-serie Prime Suspect schreef, werd op het thrillerfestival in Harrogate bekroond met een oeuvreprijs. Ze prees Bauer en de andere genomineerden voor hun vernieuwende verhalen en hun research. ''De misdaadliteratuur wordt steeds meer een gerespecteerd genre. De schrijvers van vandaag komen met prachtige verhalen en karakters.''

(Bron: BBC)Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Thrillerprijs voor Belinda Bauer

 

Gerelateerd

Over

Belinda Bauer

Belinda Bauer

Belinda Bauer (1962) groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Ze won in 1993 de B...