Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thrillerprijs voor Noorse rechercheur

door Hebban Crew 3 reacties
De Noorse schrijver Jørn Lier Horst heeft met zijn in 2012 verschenen boek 'Jakthundene' de Martin Beck Award 2014 gewonnen voor de beste vertaalde misdaadroman. Jury's lopen met Horst weg. Eerder won de schrijvende rechercheur al de Glazen Sleutel en de Gouden Revolver.

De jury van de Martin Beck Award, een initiatief van het Zweedse genootschap van thrillerauteurs (Svenska Deckarakademin) noemde Jakthundene van Jørn Lier Horst een originele en pakkende roman over de strijd van Horsts held William Wisting, die ervan wordt beschuldigd valse bewijzen te hebben gebruikt in een moordzaak uit het verleden. Naast Horst waren onder anderen Belinda Bauer, Philip Kerr en Jo Nesbø genomineerd.

De 44-jarige Horst was sinds 1995 tot aan zijn 'pensionering' in 2013 politieman in het Noorse Larvik. Hij leidde daar het team rechercheurs. De werkplek van het personage William Wisting was maar een paar deuren verwijderd van Horsts eigen politiebureau.

Horst publiceerde in 2004 zijn eerste thriller, het op een waargebeurde moord gebaseerde Nøkkelvitnet. De schrijver werd eerder onderscheiden met de Glazen Sleutel 2013 voor beste Scandinavische misdaadroman en de Gouden Revolver 2013 voor beste Noorse thriller. Hij schrijft ook spannende boeken voor young adult-lezers en voor kinderen. Van Horst verschenen eerder boeken in Nederlandse vertaling: Toen Felicia verdween (2007) en Als de zee zwijgt (2008).Over de auteur

Hebban Crew

1675 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Thrillerprijs voor Noorse rechercheur

 

Gerelateerd

Over

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst is politieman in Larvik, Noorwegen. Door zijn schrijftale...