Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Thrillerschrijvers bloggen: Ontwijkend gedrag (82)

Schrijven kan af en toe best eenzaam zijn (oké, soms ook niet, als de personages de hele dag in je hoofd tegen elkaar en jou kakelen), maar over het algemeen gaat het om jou en je computer. En aangezien partners, familie en vrienden ook andere dingen te doen hebben dan naar jou te luisteren, leek het Ingrid Oonincx en Anita Terpstra een goed idee om elkaar als klankbord te gebruiken. Leef mee met de ups en downs in hun schrijverschap en de opofferingen die ze ervoor doen. Maar lees ook over het plezier dat ze hebben in het schrijven en profiteer van de schrijftips die ze tussen neus en lippen door geven. | Een nieuwe blog iedere zaterdag in de oneven weken.

Ingrid: Misschien ga ik zelfs wel een tijdje offline zodat ik al mijn aandacht op het schrijven kan richten.


Soggen: Studieontwijkend gedrag vertonen. Ook vaak gebruikt door nepstudenten. Onder soggen valt onder andere: Facebook in tentamentijd, debiele filmpjes kijken op You Tube of de nieuwste toevoegingen op Failblog checken. Positief kan het ook worden gebruikt, in de vorm van kamer opruimen, schoonmaken of boodschappen doen.’ (Bron: Studenten.net)

Vervang in bovenstaand stuk ‘studie’ door ‘schrijf’ en je hebt een goede beschrijving van mijn huidige gemoedstoestand. Van de pimpelpaarse achtbaan waar ik in zat tijdens de boekpresentatie van Sluipweg schoot ik in deze zorgwekkende toestand. Vermoedelijk komt het door de deadline voor boek 4 die nu al boven mijn hoofd hangt. Ik ben de dagen aan het aftellen.

Op Facebook en twitter en op al die andere websites waar ik mijn kostbare tijd verdoe, zie ik dat mijn collegaschrijvers naarstig doortikken aan hun volgende meesterwerk. Ik kijk naar mijn verwelkte bloemen, goed gevulde drankkast en nieuwe hardloopschoenen en denk: ik mag toch wel heel even een pauze? Opladen, nieuwe inspiratie opdoen, een half jaartje niksen? Op tv naar Roy Donders, Stylist Van Het Zuiden kijken gewoon omdat ik daar zin in heb?

Maar ik moet door. Dat wil ik zelf diep van binnen ook. Een beetje thrillerschrijver brengt elk jaar een boek uit. En ik ben al een trage, want ik doe er zeker anderhalf jaar over. Lezers van Sluipweg vragen naar mijn volgende boek. Heel fijn, maar iemand zal het moeten schrijven en het Word-document met de titel Boek 4 is nog akelig leeg.

Morgen ga ik beginnen. Internet uit, thee, chocola en drop erbij. Ik ga de definitieve structuur bepalen en als die min of meer staat, ga ik schrijven: meters maken, in de roes raken, echt genieten van het scheppen van een wereld. Misschien ga ik zelfs wel een tijdje offline zodat ik al mijn aandacht op het schrijven kan richten. Ja, dat doe ik! Morgen. Maar aangezien ik nu toch nog even op Studenten.net zit te soggen, kan ik jullie als echte knor (afkorting voor: Kent Niet Onze Regels) nog wel eventjes vergasten op wat aardige weetjes.

Adten/atten
Het in een keer opdrinken van een glas bier. Het meest gebruikte woord in verenigingen.

Brokken /brokkelen
Overgeven

CV-rukker
Iemand die bestuurswerk doet omdat het goed staat op zijn of haar cv.

Wipsteiger
Hoogslaper


Best leerzaam toch? En als straks blijkt dat boek 4 over een moord in een studentenhuis gaat, waren jullie bij het ontstaan van het idee!

Anita, we hebben pas samen een verhaal geschreven voor Crimezone Magazine. Voor ons allebei was dat een nieuwe ervaring. Wil je vertellen hoe jij het jou verging?Over de auteur

Hebban Crew

1907 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerschrijvers bloggen: Ontwijkend gedrag (82)

 

Over

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx is thrillerschrijver, columnist en communicatieadviseur op een ho...