Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

TV: Penny Dreadful - S2

door Tanja Krone 1 reactie
Vandaag, zeven mei, begint ook in Nederland het tweede seizoen van de geweldige horror-serie Penny Dreadful. Vroeger, in de negentiende eeuw, was er gretige aftrek van spannende of enge verhalen die in wekelijkse episodes werden uitgebracht, en een penny per episode kostten: penny dreadfuls werden deze genoemd. Netflix heeft de naam gepakt en er een serie omheen gebouwd.

En wat voor een serie. John Logan, bekend van onder andere Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, heeft Dracula, Dr. Frankenstein en Dorian Gray bij elkaar in de blender gedaan om tot een intrigerend Gothisch horrorverhaal te komen. De eerste acht afleveringen zijn vorige jaar uitgebracht op Netflix, met Eva Green (Sin City, The Golden Compass, Bondgirl) als de mysterieuze Vanessa Ives. Zij staat Sir Malcolm, gespeeld door Timothy Dalton (een voormalige James Bond en Rhett Butler), bij op zijn zoektocht naar zijn dochter Mina.

Naast een verhaal doorspekt van literaire verwijzingen, is de serie visueel erg intrigerend. Qua acteurs en actrices, zoals Josh Hartnett (Pearl Harbor, Black Hawk Down) en Billie Piper (Dr. Who's Rose Tyler), maar ook qua locaties en aankleding. De kostuums zijn prachtig, vooral de jurken van Vanessa Ives zijn prachtig ontworpen. Amerika mocht afgelopen zondag al genieten van de eerste aflevering van seizoen twee, vandaag zijn wij aan de beurt. Voor wie de serie nog niet kent: doe je zelf niet te kort, en begin bij seizoen één. Het is het meer dan waard.

Inmiddels roept Facebook dat de serie pas op 8 mei op Netflix te vinden is en meldt Netflix de serie even helemaal niet meer. We gaan er van uit dat dat even een tijdelijke glitch is.Over de auteur

Tanja Krone

25 volgers
227 boeken
0 favorieten


Reacties op: TV: Penny Dreadful - S2

 

Gesponsorde boeken