Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Urineren als literaire kunst

De Vlaamse provocateur Marnix Peeters komt met zijn derde roman, over een mislukte muzikant. Even scabreus als voorganger ‘Natte dozen’. Daar hoort een wedstrijd bij! De knalrode lippenurinoir van de cover gaat gratis naar een fotoshopper die het droog houdt.

Vlaming Marnix Peeters schreef voor bladen als Humo en Oor, publiceerde een boek over Vlaamse devotie maar haalde vooral Belgische voorpagina’s met zijn romans, waarin de lezer geen lichaamsdeel gespaard blijft. Zijn tweede roman Natte dozen was ‘vrouwonvriendelijk, sadistisch en discriminatoir’, aldus de auteur.

Nu ligt zijn derde in de winkels, De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis. Via 30 personages in 71 smeuïge hoofdstukken schetst Marnix Peeters het levensverhaal van voornoemde Eddy Vangelis – ‘een godverlaten goed mens, vastbesloten om toch dat beetje triomf te vinden in z’n leven’.

Op de omslag een kruising tussen de urinoir van Duchamp en de rode lippen van het Rolling Stones-logo. Een uniek kunstobject, dat je kunt winnen! Neem een foto waarbij je de cover van het boek op uiterst originele wijze in contact brengt met jouw wc-pot - of die van iemand anders, daar willen we vanaf zijn - en plaats die, voorzien van de hashtag #EddyVangelis op Twitter of Instagram. Wees dus inventief: lees 'm op de pot, behang  er uw kleinste kamertje mee. Maar onthoud: cover + wc = winst! Je vrienden mogen dankbaar zijn: voortaan urineren zij enkel nog in stijl.

Marnix Peeters: De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis, uitgeverij WPG BelgiëOver de auteur

Dirk Koppes

39 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Urineren als literaire kunst

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken