Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Van Overzee: Roger Hobbs, David Levien en Tim Weaver

Van Overzee spot en bespreekt Engelstalige fictie en non-fictie. In deze editie: David Levien (Signature Killer), Tim Weaver (What Remains), Alan Cupp (Scheduled to Die), Roger Hobbs (Vanishing Games) en Nancy Cole Silverman (Beyond a Doubt).

Scheduled to Die van Alan Cupp
★★★

Verschenen bij Henery Press, 2015 | Recensie: Jannelies Smit

Wat je moet weten: Alan Cupp is auteur, acteur en houdt van buitensport.  
         
Het verhaal:
  Dana Carrington reist veel voor haar werk en op een dag ontmoet ze na zo'n reis een heel charmante man in een bar. Van het een komt het ander en aan het eind van de avond belanden ze samen in haar hotelkamer. Voor er echter ook maar iets leuks kan gebeuren, drogeert de aardige charmante man haar en ontpopt zich dan tot een tamelijk gestoorde moordenaar. Hij geeft Dana namelijk een jáár de tijd om nog te leven, een jaar om allemaal leuke dingen te doen, en dan zal hij langskomen om haar te vermoorden.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet:  Het idee is wel origineel en uiteraard kan de lezer heel goed meeleven met Dana, die niet weet wat te doen. Als blijkt dat de moordenaar niet rustig gaat zitten wachten, maar haar werkelijk bij elke stap weet te volgen, slaat de angst toe... en daarna krijgt haar wil om te leven de overhand en slaat ze terug. Ze huurt ene Carter Mays in, een privé-detective die eigenlijk de hoofdrol speelt in dit boek. Het is het tweede boek in wat een serie over hem moet worden.
Leuk is wel dat de auteur aan alle karakters evenveel aandacht heeft besteed: Carter, Dana, Dan's beste vriendin Erin, de moordenaar zelf en nog wat andere personen.
Hoewel het bekwaam geschreven is, met goede dialogen, is het wel even wennen aan het soms nogal ouderwets aandoend taalgebruik. Er is heel veel 'perusing' en 'proceeding'... maar daar wen je snel aan bij het lezen. Het geeft iets eigens aan de stem van deze auteur.

Signature Killer van David Levien
★★★

Verschenen bij Doubleday, 2015 | Recensie: Anne Terwisscha

Wat je moet weten: SIGNATURE KILLER is de vierde thriller van David Levien over rechercheur Frank Behr. De eerste twee zijn in vertaling verschenen.

Het verhaal: Na zijn laatste avontuur is Frank Behr op non actief gezet. Maar er zal toch brood op de plank moeten komen, dus als Frank op een billboard een beloning van een ton uitgeloofd ziet worden om de vermissing van een meisje op te lossen, besluit hij in actie te komen. Zijn onderzoek brengt hem al snel op het spoor van een seriemoordenaar.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: SIGNATURE KILLER is op zich een prima boek, maar elke vorm van originaliteit ontbreekt. Het is het zoveelste boek waarin een rechercheur jacht maakt op een seriemoordenaar en waarin de lezer in afwisselende hoofdstukken de moordenaar kan volgen als die zijn volgende slachtoffers maakt. Ondanks goedbedoelde pogingen van Levien heeft deze thriller het kaliber dertien in een dozijn en zal de lezer de inhoud na afloop snel vergeten zijn.

What Remains van Tim Weaver
★★

Verschenen bij Penguin books, 2015 | Recensie: Anne Terwisscha

Wat je moet weten: Tim Weaver is de auteur van de serie omtrent David Raker, een man die vermiste personen opspoort. Uit die serie verschijnt dit jaar voor het eerst een deel in vertaling.

Het verhaal: Vijf jaar geleden werden een moeder en haar achtjarige tweeling vermoord. Colm Healy was de rechercheur die destijds deze zaak moest oplossen en de moordenaar niet kon vinden. Dat heeft hem zijn baan en zijn privéleven gekost. Vijf jaar later ontmoet David hem als dakloze. Als Colm een halfjaar daarna spoorloos verdwijnt, denkt David hem terug te kunnen vinden door alsnog de moorden van vijf jaar geleden op te lossen.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: WHAT REMAINS is een dikke thriller waarin gemakkelijk heel wat pagina’s geschrapt zouden kunnen worden. Het onderzoek van David verloopt traag en hij volgt soms feiten waarvan het de vraag is wat die met de zaak te maken hebben. Dat het uiteindelijk toch aanknopingspunten zijn komt natuurlijk door de plot die Weaver bedacht heeft. De eindoplossing zou als een mooie verrassing moeten komen, ware het niet dat de weg ernaartoe enkele onlogische gebeurtenissen kent. Daarnaast kun je je afvragen of Weaver de lezer tot tweemaal toe bedriegt. Wat overblijft is het idee dat er qua plot meer aan dit boek gesleuteld had moeten worden.

Vanishing Games van Roger Hobbs
★★★★★

Verschenen bij Transworld publishers, 2015 | Recensie: Anne Terwisscha

Wat je moet weten: VANISHING GAMES van Roger Hobbs is zijn tweede boek en het vervolg op Spookman.

Het verhaal: Hoofdpersoon van VANISHING GAMES is Jack. Laten we hem zo maar noemen, want hij leeft onder veel aliassen. Jack is iemand die de zaken opruimt of laat verdwijnen als bepaalde criminele activiteiten verkeerd zijn afgelopen. Een email van Angela doet hem naar Macau vliegen. Angela is een vrouw die twintig jaar ouder is dan Jack en hem destijds de kneepjes van het vak heeft geleerd. Zes jaar nadat ze elkaar voor het laatst hebben gezien, heeft Angela Jacks hulp hard nodig. Een overval onder haar leiding is uit de hand gelopen. Nadat Angela en Jack achterhaald hebben wat de buit van de overval is, zijn ze hun leven niet meer zeker.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: VANISHING GAMES laat zien dat je geen ingewikkelde plot nodig hebt om een ijzersterke thriller te schrijven. Het boek kent maar een handjevol personages, maar die worden zo goed neergezet dat het verhaal blijft boeien tot de laatste bladzijde en je met spijt afscheid van hen moet nemen. Vooral Angela is een erg interessante vrouw, o.a. door de manier waarop zij naar gelang de situatie verschillende personen kan uitbeelden. De afhankelijkheid en zelfstandigheid die Angela en Jack ten opzichte van elkaar vertonen geven een behoorlijke meerwaarde aan het boek. Tezamen met de grote porties geweld die Hobbs over de lezer uitstort, maakt dat VANISHING GAMES tot een topthriller.

Beyond a Doubt van Nancy Cole Silverman
★★★

Verschenen bij Henery Press, 2015 | Recensie: Jannelies Smit

Wat je moet weten: Nancy Cole Silverman werkte bij de radio voor ze begon met het schrijven van boeken.

Het verhaal:  Carol Childs werkt als reporter voor een lokaal radiostation. Ze heeft een zoon en een dochter en ze heeft ook een vriend, een FBI-agent die als 'tweede liefde' een grote zeilboot heeft. Het verhaal begint als Carol er op uit wordt gestuurd omdat de ster van Marilyn Monroe is gestolen van de beroemde 'Walk of Fame'. De diefstal wordt echter overschaduwd door het nieuws van de dood van een jonge vrouw, dochter van een bekende rechter. Carol legt al snel het verband met de verdwijning van een aantal andere jonge vrouwen en meisjes, en weet ook de politie te overtuigen van het feit dat er meer aan de hand is. De hoofdverdachte in Carol's ogen echter is een bekende en geliefde hoge functionaris... die bij nader inzien wellicht een akelige rol speelt.

Waarom je dit boek moet lezen, of niet: Dit is het tweede boek in een serie maar het kan prima gevolgd worden zonder dat je op de hoogte bent van de gebeurtenissen in het eerste. Carol Childs is een leuke hoofdpersoon, die prima uit de verf komt. Ook haar familie en vrienden zijn goed neergezet en daarbij zit het verhaal prima in elkaar. Het is vlot geschreven en noodt uit tot lekker doorlezen, maar het is geen simpel verhaaltje. Het heeft spanning en humor en het geheel is aantrekkelijk voor een breed publiek.
 



Over de auteur

Jannelies Smit

32 volgers
30 boeken
23 favoriet


Reacties op: Van Overzee: Roger Hobbs, David Levien en Tim Weaver

 

Over

David Levien

David Levien

David Levien (New York, 1967) is een bekende Amerikaanse scenarioschrijver,...

Roger Hobbs

Roger Hobbs

Roger Hobbs (1988) promoveerde in 2011 aan het Reed College in Portland (Oregon)...

Hebban Spots

Hebban van overzee

43 volgers

Van Overzee spot en bespreekt elke maandag Engelstalige fictie of non-fictie in verschillende genres. Onder redactie van Jannelies Smit, met medewerking van Anne Terwisscha.