Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vermiste boekverkoper duikt op in China

door Hebban Crew 3 reacties
De Chinese politie heeft bevestigd dat de vermiste uitgever en boekhandelaar Lee Bo in de Volksrepubliek is. Lee Bo werd voor het laatst gezien in zijn boekwinkel in Hong Kong op oudejaarsdag. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.

De autoriteiten in Hong Kong hebben een brief ontvangen van de politie in Guangdong, een provincie in het zuiden van China. Daarin geeft de politie aan dat de boekverkoper in China is. De politie wil overleg met Hong Kong over zijn situatie.   

De 65-jarige Lee Bo is de vijfde vermiste medewerker van de Causeway Bay Bookshop en uitgeverij Mighty Current, die boeken op de markt brengt waarin kritiek op de machthebbers in China niet wordt geschuwd. In oktober en november verdwenen vier andere personen die een aandeel of leidinggevende rol hadden in Causeway Bay Books of Mighty Current. Causeway Bay Books verkoopt veel boeken die gaan over Chinese overheidsfunctionarissen. De publicaties bevatten vaak details over de privélevens van de politici. Peking zou de boekhandel daarom scherp in de gaten houden.

China verbrak afgelopen zondag voor het eerst zijn stilzwijgen over de vermissingen, toen Gui Minhai, die in oktober uit zijn vakantiehuis in Thailand verdween, op de staatstelevisie verscheen. Huilend bekende hij dat hij zich had aangegeven bij de politie vanwege een overval die hij ruim tien jaar geleden zou hebben gepleegd.

Boekhandelaren in Hongkong zeggen dat de Chinese Communistische Partij steeds meer politieke invloed uitoefent in de stadstaat. Zij zijn bang dat de persvrijheid in Hongkong aan banden wordt gelegd.

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vermiste boekverkoper duikt op in China

 

Gesponsorde boeken