Hebban vandaag

Nieuws /

Verwachte non-fictie (30): Teken je eigen Nederland

De zomer is uitgebroken. Heel Nederland heeft inmiddels vakantie. Tijd voor jezelf en een stapel boeken. Hoewel de komkommertijd ook in de boekenbranche is aangebroken hebben we, na het doorspitten van alle zomerbrochures, nabellen van uitgeverijen en navragen bij auteurs in binnen- en buitenland, een aantal boeken kunnen vinden die deze week nog van de perzen rollen.

Kaarten op tafel - Colson Whitehead
(Atlas Contact) Het was een opdracht die hij niet kon weigeren: een verslag schrijven over de World Series of Poker. Dat hij het spel alleen als amateur kende, hoefde geen belemmering te vormen - en dat was het ook niet. Colson Whitehead duikt met volle kracht in het spel, verbaast zich op geestige wijze over de merkwaardige subcultuur waarin hij zich bevindt, en ondertussen wordt hij ook nog eens goed in het spel. En hij vraagt zich af: Hoe kan dat? Een Harvard-intellectueel met een stapel goed ontvangen romans op zijn naam een pokeraar? 'Ik heb een goede pokerface want ik ben vanbinnen halfdood,' is de onverwachte inzet van zijn zelfportret.

Nederland van punt naar punt – Charlotte Greeven (Karakter)
Nederland van punt naar punt
neemt je mee langs al het moois dat Nederland te bieden heeft. Een klein detail: je moet zelf de punten verbinden om zo de iconische gebouwen op het papier te laten verschijnen.

Schatjagers - Robert Kurson (Luitingh-Sijthoff)
De avontuurlijke, waargebeurde zoektocht naar het verdwenen piratenschip Golden Fleece van kapitein Joseph Bannister

De kleine gevangene
- Lise Kristensen (House of Books)
"Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver weg. Totdat het eiland plotseling wordt bezet door de Japanners. Binnen enkele maanden worden alle Europeanen voornamelijk Nederlandse en Vlaamse moeders en kinderen die gescheiden worden van de vaders gevangen gezet. Twee jaar lang zal Lise samen met haar moeder, haar jongere zusje Karin en haar babybroertje Lasse onder de meest erbarmelijke omstandigheden in een Jappenkamp verblijven, waar martelingen en doodslag aan de orde van de dag zijn. De jonge Lise bedenkt allerlei manieren om haar zieke en verzwakte moeder te beschermen en om Karin en Lasse voor uithongering en gruwelijke wreedheden te behoeden. Haar uithoudingsvermogen en haar wil om te overleven blijken sterker dan het sterkste prikkeldraad."Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Verwachte non-fictie (30): Teken je eigen Nederland

Gesponsorde boeken