Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vier kanshebbers voor Nieuw-Zeelandse thrillerprijs

Een kwartet schrijvers is genomineerd voor de 2014 Ngaio Marsh Award voor beste misdaadroman. Op 30 augustus wordt op het WORD Christchurch Writers & Reading Festival onthuld welke Nieuw-Zeelander de prijs heeft gewonnen die vernoemd is naar een van de vier Britse Queens of Crime.

Een pakket met de misdaadromans van Ngaio Marsh en een cheque van duizend dollar staat de winnaar van de 2014 Ngaio Marsh Award for Best Crime Novel te wachten. Genomineerde Paul Cleave moet het met zijn thriller Joe Victim opnemen tegen drie andere kandidaten op de lijst, te weten Alan Duff (Frederick's Coat), Donna Malane (My Brother's Keeper) en Liam McIlvanney (Where the dead men go).

''In het vijfjarig bestaan van de prijs hebben we het eerder nog niet zo moeilijk gehad'', zei juryvoorzitter Craig Sisterson over de shortlist. ''Deze lijst bewijst dat schrijvers uit Nieuw-Zeeland uitstekend in staat zijn lezers een grootse variatie aan entertainment, fijne verhalen en mooi proza voor te schotelen. Wij juryleden hadden er een flinke kluif aan, maar het was een luxeprobleem.''

De prijs is vernoemd naar Dame Ngaio Marsh (1895-1982), een theaterdirecteur en schrijfster van detectiveromans uit Christchurch. Ze schreef 32 romans en 1 bundel korte verhalen, die verschenen tussen 1934 en 1982. Samen met Agatha Christie, Margery Allingham en Dorothy L. Sayers behoorde ze tot de Britse 'Queens of Crime', de schrijfsters van misdaadverhalen die in de jaren 1930 en '40 het genre domineerden. Ruim honderdtien jaar na haar geboorte zijn haar boeken nog steeds verkrijgbaar. De prijs werd met toestemming van Marsh' nazaten in 2010 in het leven geroepen. 

(Bron: Crime Time)Over de auteur

Hebban Crew

1637 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Vier kanshebbers voor Nieuw-Zeelandse thrillerprijs

 

Gerelateerd

Over